Cristoiu despre Carmen Iohannis: Cultul personalității nevestei, în premieră după 89

Știri de Sibiu, 03.04.2015

Cultul personalității nevestei a apărut pentru prima dată în România postedembristă, este de părere jurnalistul Ion Cristoiu, care lansează un atac dur la adresa celor care îi acordă atenție din ce în ce mai mare soției președintelui Klaus Iohannis. Jurnalistul atrage atenția că s-a ajuns la un ”grețos” cult al personalității soției președintelui, din partea celor acre eu interese la Cotroceni, comparând-o pe Carmen Iohannis cu Elena Ceaușescu.

”De a lungul vieții mele de gazetar, am cunoscut din plin ceea ce eu numesc A  scrie despre oameni vii ca și cum ar fi morți.Formula mi-a venit de la învățătura Despre morți numai de bine, în cazul anumitor morți ea sunînd Despre morți numai foarte bine.Nimic n-am urît mai mult decît Cultul personalității unui om viu. Alcătuirea din carne și păr, dătătoare de ghiorăieli și de sughițuri, om în ultimă instanță, devenea, sub puterea peniței muiate pentru a deveni limbă dulce și parfumată, statuie ecvestră în viață.Mai grețos decît Cultul personalității unui ștab e Cultul personalității consoartei ștabului. Pentru că împarte sau a împărțit sforăielile cu Ștabul respectiv și l-a surprins în lin exercițiu de Post coitum omne animal triste, nevasta se transformă imediat în Cineva.”, scrie Cristoiu pe cristoiublog.ro.

El menționează că ”a fost asta cu Elena Ceuașescu”, după care a venit la Cotroceni  ”o pauză mare, dictată de bunul simț ”, iar acum în atenție este familia Iohannis.

”Din motive pe care le știu, dar despre care pudoarea îmi interzice să vorbesc, Carmen Iohannis, în civilie o stimabilă profesoară de liceu, e singura care deține andreaua cu care se poate pătrunde pînă la simțirea Tabloului umblător de la Cotroceni.
Mirosind asta, golănașii din presă, din politică și din Structuri, s-au gîndit că un ce profit s-ar putea trage nu din cultivarea lui Klaus Iohannis, că oricum nu știe pe ce lume trăiește, ci din cultivarea consoartei, prin intermediul căreia s-ar putea obține multe favoruri de la soțul supus pantofiorului conjugal”, mai scrie jurnalistul pe blogul personal.

Potrivist acestuia, în astfel de condiții a apărut în România,  în premieră postdecembristă, ”Cultul personalității nevestei”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Doru says:

    Gretos limbaj, gretoasa gandire poate avea cineva care vede raul in orice-l inconjoara ! Este ca si cum ar scuipa pe toti si pe toate pentru ca nu-s ca el. Asemenea fiinte ajund sa fie ocolite şi evitate de toti, ca niste caini maidanezi bubosi.