Brukenthal, primul muzeu din România cu aplicație de mobil pentru ghidaj

Știri de Sibiu, 21.04.2015

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu va fi primul muzeu din România care va permite ghidarea vizitatorilor cu ajutorul unei aplicaţii speciale pentru telefoanele mobile inteligente, I-locate. Aplicația va fi disponibilă din toamnă, când va fi funcțională în alte 24 de instituții de cultură din Europa.

”Această aplicaţie poartă numele I-locate şi a fost supranumită de unii specialişti în management cultural ”GPS-ul de artă”, se arată într-un comunicat emis de Muzeul Bruhenthal.

Aplicaţia urmează să fie disponibilă în regim gratuit din luna septembrie a acestui an  și a fost creată cu ajutorul unei finanţări în valoare de 4,7 milioane de euro, acordată de Comisia Europeană.

Premergător lansări aplicației, în  perioada 22 – 23 aprilie Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu va găzdui prima întâlnire ”i-locate” din acest an.

La Sibiu vor fi prezenţi reprezentanţi ai celor 24 parteneri din 9 ţări europene, parte a proiectului, scopul întâlnirii fiind ” armonizarea elementelor de software şi a celor tehnice şi administrative ale instituţiilor pilot, în vederea lansării oficiale a aplicaţiei în toamna anului 2015”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.