LICITAŢIE de 1,4 mil. lei pentru aparatură medicală de ultimă generaţie la Judeţean

Știri de Sibiu, 03.06.2015

Spitalul Clinic Judeţean Sibiu pregăteşte în luna iunie lansarea licitaţiei pentru achiziţia de aparatură medicală destinată dotării unei unităţi de endoscopie digestivă terapeutică. Suma alocată pentru investiţie este de 1,4 milioane lei şi este destinată dotării cu aparatură modernă de investigaţii digestive.

“În următoarele zile va fi lansată pe SEAP procedura de achiziţie şi, în funcţie de termenul legal stabilit pentru derulare,  estimăm ca aparatura să fie achiziţionată până la finalul lunii august”, a declarat pentru stiridesibiu.ro purtătorul de cuvânt al SCJS, Decebal Toderiţă.

Unitatea endoscopică va fi formată dintr-un turn endoscopic modern care va permite realizarea de proceduri în regim ERCP (colangio-pancreatografia retrograda endoscopica) pentru pacienţii cu patologii ale cailor biliare, tehnică de ultima generatie pentru intervenţii minim invazive.

De asemenea, va fi achiziţionat un aparat radiologic mobil, o masa de operaţii radio-transparentă, monitor şi electrocauter şi alte zeci de echipamente.

Potrivit medicilor sibieni, mare parte din pacienţii sibieni care necesită astfel de investigaţii performante sunt nevoiţi să meargă în centre medicale precum Clujul, care beneficiază deja de dotări moderne.

Banii, 1.400.000 lei,  au fost alocaţi Spitalului Judeţean Sibiu de la bugetul Ministerului Sănătăţii, iar contribuţia Conisliului Judeţean Sibiu, în subordinea căruia se află unitatea sanitară, este de 210.000 lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.