Angajaţii CFR ies în stradă. Nu vor privatizarea rutei Sibiu-Copşa!

Știri de Sibiu, 24.02.2014

Angajaţii CFR protestează faţă de intenţia companiei de-a privatiza ruta Sibiu-Copşa Mică. Membrii Sindicatului Centralizări Telecomenzi Feroviare cer public ministrului Transportului să nu aprobe proiectul de privatizare iniţiat de  CNCF CFR SA întrucât linia feroviară Sibiu-Copşa are un profit anual de aproximativ un milion de lei. Vineri, 28 februarie, sindicaliştii vor picheta Prefectura Sibiu pentru că se tem de disponibilizări de personal şi la restrângerea activităţii.

Angajaţii feroviari de la Sibiu au transmis o petiţie către Ministerul Transporturilor  în care spun că decizia de-a “încadra linia de cale ferată Sibiu-Copşa Mică în categoria reţelei feroviare “neinteroperabile” este una greşită. Sibienii susţină că este eronat ca această secţie de circulaţie să fie catalogată drept una de “de interes local, fără a lua în considerare faptul că Sibiu-Copşa Mică, “cu toate investiţiile, generează un profit anual de circa un milion de lei”.

trenSibienii mai atrag atenţia asupra faptului că ruta Sibiu-Copşa este o linie de transport feroviat principală, care face legatura între magistralele 2 şi 3 şi asigură legatura între partea de Sud şi Centrul Transilvaniei.

Îngrijoarea este mare în rândul angajaţilor de la Sibiu întrucât oamenii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă şi că activitatea feroviară se va diminua, treptat.

“Nu în ultimul rând supunem atentia, domnule Minitru, situaţia salariaţilor feroviari care efectuează lucrări de întreţinere şi exploatare pe secţia Sibiu- Copşa. Deşi în proiectul de hotărâre de guvern se menţionează faptul că acesta nu are impact social, opinia noastră este contrară. Este cunoscut faptul că , după închirierea secţiei, operatorii feroviari privaţi, deşi au obligaţia de-a menţine personalul preluat, reduce la minim numărul de posturi prin încărcarea cu atribuţii a fişei postului personalului rămas “, se atară în memoriul transmis de Sindicatului Centralizări Telecomenzi Feroviare către Ministreul Transporturilor.

Liderii sindicaliştilor îi cer ministrului Transporturilor să respingă  propunerea facută de CNCF CFR SA,de încadrare a secţiei Sibiu-Copşa Mică în caregorie infrastructurii publine neinteroperabile”.

Pentru a-şi face cunoscut mesajul şi îngrijorările, feroviarii din Sibiu ies vineri, 28 februarie, în stradă.

“Am făcut demersurile necesare şi am depus solicitare pentru miting în data de 28 februarie, între orele 15.00 şi 17.00. Vom porni de la Gara Mare şi ne vom opri în faţa Prefecturii Sibiu”, a declarat pentru ştiridesibiu.ro, preşedintele Sindicatului Centralizări Telecomenzi Feroviare, Gorgel Petrache.

Secţia feroviară Sibiu-Copşa are o distanţă de 45 de kilometri pe care circilă zilnic peste 20 de curse.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.