Primarii din nord a cer valorificarea serelor de la Dumbrăveni

Știri de Sibiu, 26.02.2014

Dezvoltarea turismului şi animarea parcurilor industriale reprezintă prioritatile pentru dezvoltarea microregiunii Valea Târnavelor, anunţă Consiliul Judeţean Sibiu. Primarii din zona de nord a judeţului au cerut valorificarea serelor de la Dumbrăveni şi a celor doua situri UNESCO de la Valea Viilor şi Biertan.

Consilieri judeteni, primari şi viceprimarii localităţilor de pe Valea Târnavelor şi investitori din zona de nord s-au întâlnit miercuri, 26 februarie, la Liceul Tehnologic „Copsa Mica” cu liderii adminstratiei judetene sibiene în cadrul unei reuniuni de animare economica.

Dezbaterile au avut ca scop identificarea proiectelor principale de dezvoltare a microregiunii Valea Târnavelor, idei care vor fi promovate în cadrul unor actiuni de prezentare a oportunitatilor de investitii în judetul Sibiu.

În cadrul dezbaterilor primarii au relansat idei de proiecte precum valorificarea terenului din zona fostelor sere de la Dumbraveni în vederea dezvoltarii unui parc industrial, dezvoltarea turismului cultural prin valorificarea bisericilor fortificate şi a celor doua situri UNESCO de la Valea Viilor si Biertan.

“Punctele de vedere vor fi analizate si vom contura proiectele majoritare de dezvoltare economica, pe care le consider prioritare întrucât sunt aducatoare de locuri de munca, iar datoria noastra fata de cetateni este sa contribuim la crearea de noi locuri de munca”, a spus Ioan Cindrea.

La eveniment au mai participat presedintele Ioan Cindrea, vicepresedintii Ioan Banciu si Marcel Luca, prefectul judetului Sibiu, Ovidiu Sitterli si directorul Camerei de Comert, Eugen Iordanescu.

Sesiunea de animare economica de pe Valea Târnavelor face parte dintr-un ciclu de evenimente destinate identificarii principalelor obiective de dezvoltare economica în cele cinci microregiuni ale judetului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.