Proiectul de colectare selectivă a deşeurilor, ajuns la 70%

Știri de Sibiu, 27.02.2014

Investiţiile în cadrul proiectului de management integrat al deșeurilor din județul Sibiu, în valoare de  93, 8 milioane lei, au ajuns la 72%. În luna aprilie toate lucrările urmează să fie încheiate, anunţă preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea.

Şeful administraţiei judeţene sibiene spune că salvarea proiectului de gestionare şi selectare a deşeurilor, care cuprinde toate localităţile din judeţul Sibiu, a fost cea mai mare “peovocare” a anului 2013.

În raportul de activitate pe 2013 al preşedintelui CJ Sibiu se precizează că în luna februarie s-a ajuns la un progres de 72% a lucrărilor, proiectul fiind în luna mai a anului trecut la o execuţie de 6%.

“A fost unul din proiectele pe care le-am găsit blocate din cauza faptului că firma câstigătoare a intrat în insolvenţă. Dacă nu rezolvam această problemă judeţul Sibiu nu mai avea acces la un proiect de management integrat care se referă la închiderea de gropi neconforme…A fost o provocare. A fost unul din cele mai grele proiecte pe care l-am găsit blocat şi pe care trebuia să-l deblocăm”, a precizat Ioan Cindrea.

În luna aprilie se vor termina investiţiile, a mai precizat preşedintele CJ Sibiu. “Ne apropiem de final, este o realizare (…) Cred că este una din cele mai mari realizări pe care le-am avut anul trecut şi a fost şi ce a mai complicată”, a concluzionat Cindrea.

Raportul de activitatea al lui Ioan Cindrea a fost postat pe site-ul oficial al CJ Sibiu şi urmează să fie prezentat în plen joi, 28 februarie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.