Consilierii locali au dat liber eutanasierii câinilor la Sibiu (VIDEO)

Știri de Sibiu, 27.02.2014 caini fara stapan

Consilierii locali sibieni au votat joi, 27 februarie, hotărârea prin care Serviciul Public pentru Gestionare a Câinilor fără Stăpân este împuternicit să aplice legea potrivit căreia câinii comunitari care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi vor fi eutanasiaţi.

“Odată cu aprobarea regulamentului se va trece la punerea în aplicare a prevederilor legale , în sensul că, toţi câinii identificaţi circulând liberi pe domeniul public să fie capturaţi. Acest lucru nu se poate face deîndată. Pe raza municipiului Sibiu estimăm un număr de peste 3000 de câini, iar capacitatea Adăpostului este în jur de 200-240 de locuri, în funcţie de taliea câinilor(…) Este un proces de durată şi estimăm ca, undeva, în timp de doi ani să se soluţioneze problema cainilor neînsoţiţi pe domeniul public. Condiţia este să nu fim supuşi abandonului câinilor pe raza Municipiului Sibiu”, a declarat şeful Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor, Ioan Boţocan.

Animalele vor fi luate de pe stradă de echipa de hingheri şi duse la Adăpostul din Dealul Guşteriţei, unde li se decide soarta.

“Un câine nu poate fi eutanasiat decât în cazul în care acesta este bolnav incurabil sau rănit fără şanse de supravieţuire. Orice câine capturat de pe domeniul public va aştepta un eventual proprietar care să vină să îl revendice, urmând ca după a opta zi până în a paisprezecea să existe posibilitatea adoptării lui”, a mai precizat Ioan Boţocan.
La Sibiu adopţiile sunt de două tipuri: adopţie în Sibiu şi la dispanţă. Pentru adopţiile la distanţă municipaliattea a rezervat cinci padocuri . Aici vor fi ţinuţi câinii pe care persoanele interesate doresc sa le adopte la distanţă , serviciu pentru care trebuie să plătească 170 de lei pe lună. Deasemena , adoptatorul va suporta şi costurile pentru eventualele boli ale animalului.
Revendicarea unui câine ajuns deja în adăpost se face numai după ce este sterilizat, vaccinat, microcipat.
Câinii eutanasiaţi vor fi preluaţi, în baza unui contract cu Primăria Sibiu, de Protan Codlea, unitate specializată în procesarea deşeurilor de origine animală.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeşte şi: Consilierii locali au dat liber eutanasierii câinilor la Sibiu (VIDEO) […]