Ministerul Sănătaţii susţine obligativitatea educaţiei sexuale în şcoli

Știri de Sibiu, 13.10.2015

Ministerul Sănătăţii susţine introducerea orei obligatorii de educaţie sexuală în scoli şi anunţă organizarea de întalniri de lucru cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţie pe această temă, potrivit unui răspuns trimis de reprezentantii institutiei mai multor ONG-uri.

“Pentru a sustine realizarea in mod concret a introducerii in curricula scolara a educatiei sexuale ca disciplina obligatorie (…), trebuie sa se asigure cadrul legal in acest sens prin colaborarea interministeriala Ministerul Sanatatii – Ministerul Educatiei”, spune Ministerul Sanatatii, care anunta ca “va organiza intalniri de lucru cu reprezentanti ai Ministerului Educatiei”, informează hotnews.ro.

Asociatia Front a transmis sursei citate raspunsul oferit de Ministerul Sanatatii la solicitarea mai multor ONG-uri.

“Ca raspuns la apelul de urgenta lansat in urma cu doua saptamani de peste 60 de organizatii neguvernamentale, Ministerul Sanatatii transmite, intr-un document oficial, faptul ca sustine introducerea educatiei sexuale ca disciplina obligatorie in curricula scoala si elaborarea unui plan strategic pentru educatie sexuala in scoli”, se arata in comunicatul primit de la Asociatia Front.

In documentul semnat de Amalia Serban, director general adjunct in Ministerul Sanatatii, se precizeaza ca “desi exista diverse organizatii si asociatii care contesta obligativitatea introducerii orelor de educatie sanitara si care sustin ca la aceste ore de educatie sanitara este total nepotrivita educatia sexuala a copiilor, Ministerul Sanatatii sustine ca este o masura obligatorie si oportuna pentru dezvoltarea sanatoasa a generatiilor viitoare”.

Printre cei mai inversunati contestatari ai orelor de educatie sexuala se numara Asociatia Parinti pentru Ora de Religie (APOR) sustinuta puternic de BOR.

În acelaşi timp, medicii sunt tot mai determinaţi să ceară introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli, având în vedere numeroasele cazuri în care minorele devin mame.

Citeşte şi: Lunar, ZECE minore devin mame la Sibiu. Medicii cer educaţie sexuală în şcoli!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.