BABY CARE a dat startul SEMIMARATONULUI pentru viaţă

Știri de Sibiu, 13.03.2014; 828 vizualizări

Asociaţiile BABY CARE , Mâini Unite şi  E.M.M.A. au dat startul înscrierii la Semimaratonul Sibiului 2014 organizat de Fundaţia Comunitatea Sibiu.

Sibienii sunt invitaţi să alerge şi anul acesta pentru salvarea vieţii copiilor născuţi prematur în Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean. Banii strânşi la semimaraton vor fi folosiţi pentru dotarea Secţiei de Neonatologie.

“Dorim, prin proiectul nostru, să dotăm secţia de prematuri cu un incubator modern, o „casă” nouă, mai bună, mai performană şi mai frumoasă pentru micii luptători care, după ce au câştigat marile bătălii cu viaţa în terapia intensivă neonatală, se pregătesc să plece, în sfârşit, acasă”, se arată în proiectul înscris la Semimaraton Sibiu 2014.

Lupta cadrelor medicale  pentru sanatatea copiilor este susţinută de mulţi sibieni care s-au aratat deja interesaţi să alerge pentru proiect. Printre primii suporteri ai copiilor  este  Nicolle Stănese Cioltea, care a susţinut şi demersurile anterioare ale asociaţiei.

În fiecare an aproximativ 400-450 de nou-născuţi prematuri din judeţele Sibiu, Alba şi Vâlcea sunt îngrijiţi în terapia intensivă neonatală şi în secţia de prematuri a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Aproape toţi aceşti prematuri sunt îngrijiţi vreme îndelungată, chiar şi luni de zile, în incubatoarele acestor secţii. Proiectul depus la Semimaraton 2014 îşi propune să colecteze suma de 40.000-50.000 lei, bani care vor fi folosiţi în dotarea secţiei.

În anul 2013, peste  400 de participanţi, adulţi şi copii, au alergat pentru 23 de proicete depuse de comunitate, reuşind să atraga peste 86.000 lei. Organizatorii îşi propun anul acesta să atragă cât mai mulţi participanţi şi să atragă peste 100.000 lei. În cadrul ediţiei de anul trecut Baby Care  a reuşit să atragă cel mai mare număr de susţinători.

Pentru semimaraton 2014 au fost selectate până acum 7 proiecte depuse de organizațiile non-profit, grupurile de iniţiativă, companiile sau persoanele fizice.  Alergătorii care doresc să se înscrie în competiție pot să aleagă un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători care împărtășesc aceeaşi dorință.
Răspunde și tu!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.