FODOR contestă decizia ANI şi continuă cursa pentru Primăria Sibiu (VIDEO)

Știri de Sibiu, 05.01.2016

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a declarat marţi, în conferinţă de presă, că va contesta decizia Agenției Naționale de Integritate (ANI), prin care a fost declarată incompatibilă pentru conflict de interese, şi va candida la alegerile locale din acest an din partea FDGR pentru postul de primar al oraşului.

Astrid Fodor şi viceprimarul Virgil Popa au fost declaraţi încompatibili în luna decembrie de ANI pentru că deținut simultan funcția de primar şi  viceprimar al  Sibiului și calitatea de membru în Consiliile de Administrație ale unor şcoli.

Citeste şi. ANI: Primarul şi viceprimarul Sibiului, INCOMPATIBILI

“Bineînteles că voi contesta decizia ANI, deocamdată nu am primit-o încă, dar o voi primi zilele acestea. Este o problemă de timp. O voi contesta”, a declarat Astrid Fodor.

Întrebată dacă o afectează decizia ANI având în vedere viitoarele alegeri, Fodor a răspuns că da, considerând raportul ANI o “aberaţie”.

“Bineînteles că mă afectează pentru că eu consider că este o aberaţie. Este din nou o incoerenţă legislativă , din nou nu sunt legile puse cap la cap  şi va trebui să clarifice justiţia acest caz. Este exemplu tipic când se modifică legislatia, se modifică o lege iar restul din jurul ei rămân nemodificate (…) Pe mine nu m-a interesat niciodată cat durau procesele la unul si la altul. Acum, mă voi consulta şi eu să văd cat durează”, a spus primarul.

Intrebată dacă va candida în 2016, având în vedere tergiversările din anul trecut în privinţa unei declaraţii oficiale despre candidatura sa, Astrid Fodor a precizat: “Da, voi candida!”.

Fordor a menţionat că Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) şi-a stabilit strategia pentru alegerile din 2016 “în trimestrul IV al anului 2015”. Potrivit deciziei FDGR, candidatul oficial la Primăria Sibiu pentru alegerile locale din 2016 este Astrid Fodor.

În aceeaşi conferinţă , Astrid Fodor şi-a exprimat regretul faţă de retragerea viceprimarului PNL Virgil Popa din cursa electorală, informaţie neconfirmată însă oficial de liderul PNL Sibiu.

“Mi-ar părea rău. Domnul viceprimar Popa ar fi fost un contracandidat pe masura”, a spus Fodor.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.