Sistem Naţional de Alertă a DRONELOR, lansat la Sibiu

Știri de Sibiu, 14.01.2016

Medieşeanul Octavian Isaila, detinatorul primei drone identificate oficial în Romania şi fondatorul  Institutului de Training, Studii si Cercetari pentru Sisteme de Vehicule fara Pilot” (ITSC-SVFP), anunţă lansarea primului sistem naţional de alertă şi notificare a dronelor. 

Platforma online a fost lansată pentru susţinerea şi ghidarea deţinătorilor de drone din România, oferind conultanţă în privinţa spaţiilor de zbor.

“Este proiectat ca sistem online care sa vina in ajutorul tuturor detinatorilor si operatorilor de drone civile din Romania, persoane fizice sau juridice, astfel incat sa se evite eventuale incidente, existind posibilitatea de informare a comunitatii unde, cand si la ce inaltime se zboara”, se arată într-un comunicat de presă transmis de biroul de presă al  Institutului.

Sistemul poate fi accesat gratuit din luna ianuarie , la adresa www.zbordrone.ro,  şi permite înregistrarea utilizatorilor cu tipuri de echipamente, introducerea, modificarea si vizualizarea zborurilor RPAS pe teritoriul României.

De asemenea, platforma are configurate zone segregate, de interdictie, de atentie, de test, aeroporturi, stadioane si alte zone sensibile din ţară.

Institutului de Training, Studii si Cercetaripentru Sisteme de Vehicule fara Pilot” (ITSC-SVFP) a fost infiintat în 2015 la Mediaş, judeţul Sibiu, de 14 membrii fondatori din intreaga tara. Presedintele de onoare fondator al Institutului este medieşeanul Octavian Isaila, detinatorul primei drone înmatriculate in Romania.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.