RESPECT! Românul care a evacuat cu propriul elicopter turişti blocaţi la Bâlea!

Știri de Sibiu, 20.01.2016

Marcel Butuza, proprietarul companiei Vectra din Braşov, cunoscut nu numai în rândul oamenilor de afaceri, ci şi al sportivilor, este românul care s-a urcat miercuri dimineaţa  în propriul elicopter şi a pornit  spre Bâlea Lac, Munţii Făgăraşului, unde erau 72 de persoane blocate, printre care un bebeluş şi un grup de elevi, după ce telecabina s-a defectat cu o zi înainte.

“Am rămas surprinşi când l-am văzut. Nu a luat legătura cu noi. S-a dus cu elicopterul din proprie iniţiativă la Bâlea. A aflat despre turiştii blocaţi şi despre faptul că este un copil de un an. A ajuns primul acolo, a luat copilul şi mama şi i-a coborât pe ei, prima dată. Iniţial a spus că vine să facă un zbor, dar a făcut cinci zboruri, în tandem cu piloţii de pe elicopterele MAI”, a declarat pentru stiridesibiu.ro şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David.

Marcel Butuza şi-a coordonat intervenţia din munţi cu piloţii MAI şi a reuşit să ajute la deblocarea oamenilor din munte până la ora 12.30.

“Am fost plăcut surprinşi de decizia lui şi îi mulţumim pentru tot ce a făcut. A fost un gest neaşteptat”, a mai spus David.

Nu aceeaşi atitudine au avut-o însă oficialii ISU Sibiu, care au evitat să spună cine a făcut zborurile private la Bâlea şi pentru cine. Mai mult, au anuntat oficial ca 68 de turişti au fost evacuati miercuri din Bâlea, până la ora 12.30, cu ajutorul elicopterelor MAI.

Citeste si: Turiştii de la Bâlea, evacuaţi cu elicoptere MAI şi private (UPDATE 5)

Cele 72 de persoane au fost blocate de marţi în zona Bâlea Lac, după ce telebacina, singurul mijloc de transport intre Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, s-a oprit din cauza unor probleme tehnice.

Citeste şi: Telecabina de la Bâlea, DEFECTĂ! Zeci de copii blocaţi în Făgăraş! (UPDATE 3)

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 Răspunsuri

 1. […] Citeste si: RESPECT! Românul care a evacuat cu propriul elicopter turişti blocaţi la Bâlea! […]

 2. Averio says:

  Pina nu-si da românul cu stingu-n dreptul nu se lasa. Ce era daca oficialii ISU Sibiu spuneau adevarul? Le lua cineva galoanele? Cindva Kogalniceanu adresindu-se lui Cuza, spunea : ”la vremuri noi, oameni noi”. Tot asa si acum, in situatii speciale, lasa-te ajutat si recunoaste meritele!!! In asta conta demnitatea. Meritul și elogiile? vin după…
  Felicitari d-le Marcel Butuza! Macar sa le primiti de la parintii inconstienti ,care se duc la munte pe o asa vreme cu un copil de 1 an.
  RESPECT !

 3. […] Marcel Butuza, proprietarul companiei Vectra din Brașov, este cel care s-a urcat miercuri dimineață în propriul elicopter și a zburat spre Bâlea Lac, în Munții Făgărașului, pentru a evacua 72 de turiști blocați de zăpadă, printre care și care un bebeluș și un grup de elevi. Aceștia nu au mai putut pleca după ce telecabina s-a defectat cu o zi înainte, potrivit jurnaliștilor de la stiridesibiu.ro. […]

 4. George says:

  ursul esti un cocalar retardat handicapat idiot. In asemenea coonditii cabanele ofera cazare gratis turistilor ramasi blocati.

 5. hriscu says:

  Felicitari d-lui Butuza, domnul este sportiv prin excenta,si mare om , sint mandru ca am lucrat cu dumnealui !

1 2