CINECOMUNISM: Filmul “Goodbye Lenin”, proiectat studenţilor sibieni

Știri de Sibiu, 20.03.2014

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) pregăteşte joi, 20 martie, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, proiecţia filmului “Goodbye Lenin”. Evenimentul de la Sibiu marchează startul Caravana cinematografică Cinecomunism la nivel national.

Proiectul Cinecomunism presupune prezentarea de filme documentare care tratează problematica regimului comunist, precum şi principalele producţii cinematografice care vizează această perioadă, cu scopul înţelegerii şi analizei acestui domeniu artistic considerat prioritar de propaganda oficială.

cinecomunismProiecţiile sunt urmate de discuţii cu istorici sau critici de film care decriptează mesajele politice subsumate textului vizual.

Joi,la Sibiu, va fi proiectat filmul Goodbye Lenin, regizat de Wolfgang Becker, cu scopul de a genera dezbateri despre modul în care societatea de astăzi se raportează la ceea ce a însemnat comunismul la 25 de ani de la căderea regimurilor totalitare din estul Europei.

Nostalgia față de viața cotidiană specifică ultimelor decenii ale secolului XX se dovedește a fi un fenomen încă prezent, nu numai în rândurile celor care au trăt la maturitate experiența comunistă, dar şi pentru generaţiile mai tinere.

Astfel, interacțiunea dintre reprezentanți ai diferitelor generații pe care o va prilejui evenimentul nu poate fi decât rodnică în ceea ce înseamnă o mai bună analiză, înțelegere și asumare a modelului de societate creat și pus în aplicare în țările est-europene timp de jumătate de secol.

Evenimentul va avea loc începând cu orele 17:30, în Aula Avram Iancu a Facultăţii de Litere și Arte din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

La dezbateri vor fi prezenţi prof. univ. dr. Mihaela Grancea, conf. univ. dr. Vasile Ciobanu şi cadre didactice ale Universității ”Lucian Blaga”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

197 Răspunsuri

  1. microUSBケーブル 1m 極細 microUSB-USB スマートフォン(スマホ)対応 マイクロUSBケーブ…

    はるか 機能ワーク 周り私の地元の場所。 絶対に何もすべてでは、こ​…

  2. Tomm elise K10ピンクゴールド ローズクォーツドロップ イングリッシュロー…

    マーシーを食べることができ、すべてのスピードバンプをインストー…

1 38 39 40