SemiMaraton Sibiu a dat startul înscrierilor pentru ediţia din 2016

Știri de Sibiu, 01.02.2016

Fundația Comunitară Sibiu, cel mai mare eveniment local de strângere de fonduri, a deschis sesiunea înscriere a proiectelor pentru a cincea ediție. Cei interesaţi să obţină susţinerea sibienilor pot să depună proiectele până în data de 22 februarie.

SemiMaraton Sibiu 2016 va avea loc anul acesta în data de 28 mai 2016.

“Se caută 21 de idei care, printr-o abordare inovatoare, să rezolve probleme ale comunității și să crească calitatea vieții din Sibiu”, anunţă aorganizatorii.

Sunt încurajate proiectele care includ elemente inovative și inițiativele noi, venite din partea unor echipe informale, respectiv idei care se bazează pe concepte noi.

Proiectele pot fi propuse de echipe informale alcătuite din persoane fizice (grupuri de inițiativă) precum și de organizațiile non-profit (ONG-uri) din județul Sibiu.

Aplicațiile de proiecte se depun online pe www.maratonsibiu.ro până la data de 22 februarie, ora 23.59. Evaluarea și selecția proiectelor vor fi făcute de un juriu format din reprezentanți ai comunității, care vor alege cele mai bune 20 de proiecte locale trimise până la termenul limită.
Pentru prima dată, sibienii vor alerga la SemiMaraton Sibiu și pentru o cauză națională. Astfel, un proiect de impact național, relevant pentru comunitatea sibiană, va fi selectat pe baza propunerilor și votului publicului în aceeași perioadă.

La ultima ediție din 2015, SemiMaraton Sibiu a adus la start peste 1200 de persoane care au alergat pentru o cauză în care cred, aceștia fiind sprijiniți de peste 2000 de donatori.  Au fost strânși aproape 200.000 lei, fonduri care au finanțat 21 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene, proiecte cu impact în comunitatea locală.

Înscrierile pentru ediţia din acesta an se fac pe site-ul ocicial,  www.maratonsibiu.ro .
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.