Legea dării în plată, promulgată de Iohannis

Știri de Sibiu, 28.04.2016

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a promulgat legea dării în plată.

“Am promulgat această lege și astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că legea reexaminată de Parlament este “în regulă”, potrivit agerpres.ro.

“Această lege a ajuns inițial la mine și am retrimis-o în Parlament cu câteva observații. La momentul respectiv, după părerea mea, legea nu a fost foarte bine elaborată. Parlamentul a luat în considerare aceste considerații, a modificat legea corespunzător și mi-a retrimis legea în forma nouă. Am apreciat faptul că Parlamentul a ținut cont de observațiile mele și consider că legea în forma în care a ajuns la promulgare este în regulă”, a spus șeful statului.

Deputaţii din Comisia juridică au decis, marţi, amendarea legii dării în plată pentru a scoate programul Prima Casă de sub incidenţa actului nomativ şi pentru a creşte plafonul de la 150.000 la 250.000 de euro.

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat în unanimitate legea dării în plată, ei eliminând programul Prima Casă de sub incidenţa actului nomativ şi majorând plafonul de la 150.000 la 250.000 de euro. Potrivit proiectului adoptat, legea se va aplica şi celor care sunt în proces de executare silită.

Citeste si:Programul Prima Casă, SCOS de sub incidenţa Legii dării în plată
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.