Sibian reţinut pentru că vindea maşini furate din Spania

Știri de Sibiu, 29.04.2016

Un sibian în vârstă de 40 de ani a fost prins în  flagrant de poliţiştii de la Investigaţii Criminale în timp ce vindea maşini furate din Spania. Sibianul a fost reţinut joi şi  va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune şi tăinuire.

Bărbatul reuşise să vândă două maşini în valoare de peste 20 de mii de euro prezentându-se cu acte false, spun anchetatorii.

“În urma cercetărilor efectuate de polițiști de investigații criminale, din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Mureș și Sibiu, a fost surprins în flagrant delict un sibian, de 40 de ani, care oferea spre vânzare un autoturism sustras, dat în urmărire de autoritățile spaniole”, se arată într-un comunicat transmis de IGPR.

Sibianul a picat în plasa poliţiştilor în urma unei reclamații făcută de una din victime, un bărbat din Mureş care achiziționase un autoturism înmatriculat în Spania, de la un vânzător din Sibiu.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că maşina era furată din Spania, “iar datele de identificare ale vânzătorului, trecute în contractul de vânzare-cumpărare, erau false”.

Astfel, pe numele sibianului s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tăinuire. Cele două maşini pe care le vanduse şi care aveau serii de identificare poansonate artizanal, în valoare de 10.800 de euro si 12.000 de euro, au fost confiscate de Poliţie.

Sibianul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, cu propunere de arestare preventivă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.