Fuziunea dintre BVB şi SIBEX, în poziţie de start

Știri de Sibiu, 29.04.2016

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) anunţă primele demersuri oficiale în procesul de fuziune prin absorbţie a Sibex, Bursa din Sibiu înfiinţată în anii 90.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, 29 aprilie, Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  a facut primul pas “pe calea de a deveni unicul operator de piata din Romania pentru tranzactionarea tuturor categoriilor de instrumente financiare”.

În acest sens, oficialii BVB au solicitat mai multor firme independente de consultanta “exprimarea interesului si ofertele pentru studiul de due diligence al SIBEX” pentru evaluarea, în vederea fuziunii planificată.

Acesta este un pas semnificativ, aliniat în mod logic cu toate eforturile și proiectele care au fost puse în aplicare de către Bursa de Valori București, având ca scop înlăturarea barierelor care împiedică dezvoltarea pieței de capital din țara noastră”, a declarat Lucian Anghel, Președinte al Consiliului de Administrație al BVB.

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au aprobat în adunarea generală de marti, 27 aprilie,  începerea negocierilor cu bursa din Sibiu – Sibex, în vederea unei posibile fuziuni.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.