Astra Film: RUINA, efectele crizei economice în Venezuela

Știri de Sibiu, 31.05.2016

RUINA, filmul săptămânii la Astra Film Cinema, surprinde efectele colapsului economic din Venezuela. Pelicula poate fi urmărită joi, 2 iunie,  de la ora 19:00,la Astra Film Cinema.

Filmul analizează efectele dezastrului economic şi prezintă cum sediul unei banci poate fi invadat de 2700 de oameni și transformat într-un proiect de locuințe.

“RUINA” surprinde  transformarea  unui avatar al dezastrului financiar, turnul Cofinanzas, un  cea mai mare clădire verticală din America Latină, inițial destinată sa fie centrul financiar al Venezuelei, într-un bloc de locuințe pentru “năpăstuiții” care nu își permit să plătească chiria în altă parte.

Departe de a fi un squat, turnul Cofinanzas, locuit acum de o comunitate de 2700 de persoane, funcționează mai degrabă ca o cooperativă, cu propriile regului, cu un comitet ce îi reprezintă pe locatari în relația cu autoritățile și soluționează conflicte sau organizează acțiuni de construcție și igienizare.

Locuitorii acestei “mahalale verticale”, cum o numesc vecinii din Caracas, au o filosofie simplă, inspirată de Hugo Chavez, personaj cu o prezență dominantă în film.

Chavez apare prin intercalarea de discursuri difuzate la radio sau TV, mândrindu-se cu virtuțile revoluției, realitate contrazisă în mod ironic de realitățile prezentate de film.

Fără nici un sprijin de la guvern și autorități, locuitorii turnului rămân o problemă socială fără soluție, înfruntând împreună cutremure, incendii dar și forțe economice mult mai intense, într-o claustro-distopie cu accente de reportaj socio-economic.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.