Neurochirurgi de TOP din Europa aduc ultimele NOUTĂŢI la Polisano

Știri de Sibiu, 29.06.2016

Neurochirurgi de renume din Europa şi din ţară dezbate la Sibiu, în cadrul  simpozionului științific internațional “Neurochirurgia Mileniului III”, ultimele noutăţi şi tehnici medicale apărute în domeniu.

Reuniunea stiinţifică este găzduită de  Spitalul European Polisano Sibiu şi include prezentări teoretice, studii de caz şi transmisii live din sălile de operaţie.

Printre invitații de renume  ai evenimentului se numără prof. Nabeel S. Alshafai, președintele Comitetului Educației Post-Universitare al Asociației Europene a Societăților de Neurochirurgie, neurochirurg și chirurg spinal la Spitalul Universitar Antwerp, prof. Pablo Gonzalez, co-director al cursului de Neuroanatomie 3D, neurochirurg la Spitalul Universitar Alicante, prof. Marcel Ivanov,  neurochirurg și chirurg spinal la Spitalul Regal Hallamshire, Sheffield și prof. dr. Ștefan Ioan Florian, la UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, șeful clinicii de neurochirurgie Cluj-Napoca, vicepreședinte al Societății Române de Neurochirurgie.

Doctorul Ștefan Ioan Florian va avea o intervenţie live din Cluj Napoca, în cadrul simpozionului, anunţă organizatorii.

Simpozionul “Neurochirurgia Mileniului III marchează trei ani de la deschiderea secției de neurochirurgie a Spitalului European Polisano, timp în care aici au fost operați peste 700 de pacienți cu maladii ale sistemului nervos central și periferic.

Performanţele medicilor de la Polisano sunt de invidiat pentru orice spital mare. La Polisano au avut loc în ultimii trei ani două premiere naționale, reprezentate de rezecția unei tumori cerebrale folosind fluorescența indusă de substanță acidul 5-aminolevulinic (preparatul Gliolan) (Dr. Matei Claudiu), precum și de tratamentul minim invaziv al nevralgiei trigeminale folosind compresiunea cu balon (Dr. Nistor Sofia).

De asemenea, peste 30 de copii, unii chiar nou-născuți, cu malformații disrafice ale sistemului nervos (meningomielocel, meningoencefalocel), hidrocefalie sau tumori cerebrale sau spinale au fost operați pro-bono în cadrul secției de neurochirurgie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.