Tânărul accidentat la Telecabina din Bâlea, în stare gravă. Detalii despre cum s-a produs accidentul de muncă!

Știri de Sibiu, 22.08.2016

Tânărul de 19 ani accidentat în timp ce făcea lucrări de întreţinere la Telecabina de la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, se află în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. Muncitorul s-a lovit grav la cap după ce a căzut în gol de la înălţime, cazul fiind acum anchetat de firma care face transport pe cablu , sub monitorizarea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu. 

Accidentul s-a produs joi iar tânărul a ajuns la Spitalul din Sibiu cu un traumatism cranio-cerebral. După câteva zile, starea sa de sănătate s-a agravat, tânărul fiind duminică în comă, pe Secţia de Reanimarea Spitalului Judeţean, au precizat pentru stiridesibiu.ro oficiali ai unităţii sanitare sibiene.

Potrivit ITM Sibiu, victima era angajată a SC Transfăgărăşan Bâlea SRL, firmă deţinută de familia Klingeis.

“Firma a trimis înştiinţare către ITM Sibiu, conform legii, şi va face o cercetare intrenă privind condiţiile în care s-a produs accidentul. Cercetarea va fi realizată de firmă şi  monitorizată de inspectorii de muncă, după care dosarul va fi depus la ITM Sibiu”, a precizat pentru stiridesibiu.ro Anca Gancea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Muncă Sibiu.

Condiţiile în care tânărul s-a accidentat la Bâlea sunt învăluite însă în mister.

Oamenii apropiaţi echipei de muncitori spun că tânărul era angajat de doar trei săptămâni şi că reprezentanţii firmei ar fi încercat să “cosmetizeze” accidentul.

“Băiatul lucra de 3 saptamani acolo. Deci, nu avea ce cauta la revizie si mai ales deasupra pe cabina-este dispusa cu cos de siguranta cabina, cel de la troliu. Nu era autorizat sa fie acolo.S-a plecat de la Cascada înspre pilonul 3, care este la aproximativ 2,5 km, nu s-a respectat viteza de revizie (1-2m/s) maximum, ci pentru a ajunge repede acolo 7m/s. Nu i-a spus nimeni sa aibe grija cand trece la pilon sa se lase în jos si să se uite. Asa a dat cu capul de pilonul 1 de doua ori!!!! Norocul face, daca se poate spune aşa, ca era legat în ham iar asta a facut ca dupa a 2 oara sa fie proiectat peste braţul cabinei cu capul în jos. Au fost presente 3 persoane acolo,iar dupa incident a fost chemat din liber mecanicul trolist autorizat ca sa spuna ca el a fost in ziua aceea acolo şi ca baiatul a alunecat şi a cazut!”, este mesajul remis redacţiei stiridesibiu.ro de un cititor.

Accidentele de muncă grave s-au ţinut lanţ la Bâlea, în ultimii ani.  Un barbat în varsta de 32 de ani, angajat al aceleiaşi firme, a murit în februarie 2013 la spital după ce a cazut de pe Telecabină, în timp ce curîţa zăpada. În 2012, un alt angajat al societăţii care face transport pe cablu la Bâlea a murit la varsta de 19 ani după ce s-a intoxicat cu o substanţă folosită la curăţarea cablurilor, în hala telecabinei
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.