Bilanț impresionant la Polisano: 4 mii de pacienti și 16 premiere în trei ani!

Știri de Sibiu, 30.09.2016

Spitalul European Polisano anunță un bilanț demn de invidiat de orice unitate medicală performantă din țară. După trei ani de la deschiderea secţiilor de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică și Cardiologie Intervențională, medicii de la Polisano au reușit să trateze aproximativ 4.000 de pacienţi cu afecţiuni cardiace şi au realizat 16 premiere medicale.

Deschise în urma unei investiții  peste 30 milioane euro, cele două secții medicale se evidențiează prin dotări moderne de nivel european şi printr-o echipă de 14 medici, specializaţi în centre medicale de renume din străinătate.

”Printre cele mai mai mari performanţe realizate în cadrul secţiei în aceşti ani se numără 16 premiere medicale atât naționale, cât și internaționale, printre care prima intervenţie TAVI realizată pe cale transaortică în Europa de Est, prima intervenție reușită de tratament endovascular al unei disecții de aortă, prima reconstrucţie costală cu implanturi din titan realizată în România, primul remodelling de aortă din România pentru tratarea anevrismelor sau prima intervenţie minim invazivă din România pentru tratarea stenozei congenitale severe la un bebeluş de numai o lună”, transmiste vineri Poolisano, într-un comunicat de presă.

Echipa medicală a secţiei este alcătuită, după model european, din chirurgi cardiovasculari şi cardiologi intervenţionişti de renume internaţional, printre care se numără Conf. Univ. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano şişefulSecţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică, Dr. Nicolae Florescu, şefulsecţiei de Cardiologie Intervenţionalăşi Dr. Alexandru Voican, medic primar cardiologie intervenţională, împreună cu anesteziştişi cardiologi clinicieni. Acestora li s-au alăturat în acest an doi medici de renume din ţară – dr. Mugurel Bosînceanu, medic primar chirurgie toracică, dr. Florin Rusu-Corduneanu,pneumolog intervenționist și Constantin Condac, medic ATI, specializat în Franța.

În cei trei ani de la deschidere, HeartTeam Polisano s-a implicat și în activități pro-bono, operând peste 80 de pacienţi cu afecţiunicardiace grave sau care au fost refuzați de alte centre medicale naționale și chiar internaționale, pacienţiaflaţi în situaţii sociale deosebite şi cu posibilităţi financiare reduse.

“România ocupă locul întâi în Uniunea Europeană ca număr de decese provocate de bolile cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de 44 în Europa.În cei trei ani de activitate am tratat aproximativ 4.000 de pacienţi suferind de aceste afecţiuni grave, însă dincolo de bilanţul medical, ceea ce este important pentru Polisano este faptul că a reuşim să readucem alături de noi medici români plecaţi în afară şi că putem contribui cât mai mult la avansul chirurgiei cardiovasculare și toraciceromâneşti, ceea ce înseamnă un tratament îmbunătăţitşi o recuperare medicală mai uşoarăşi mai rapidă pentru pacient. După cum a anunțat și președintele grupului Polisano, av.dr. Remus Borza, anul acesta am făcut pasul final pentru deschiderea unui centru de tratare a infarctului miocardic acut în Sibiu, care să deservească pacienţii din întreagă regiune centrală. Vorbim de o  investiţie de aproximativ 2 milioane de euro într-o sală hibridă dotată cu tehnologie medicală de ultima generaţie, în care vor putea fi realizate intervenţii multidisciplinare, la nivel mondial.”, a declarat dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano.

Pe lângă reuşitele medicale, spitalul Polisano s-a implicat în diverse proiecte şi evenimente menite să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor medicale din România şi la pregătirea viitorilor medici.

Unul dintre acestea este şcoală de vară „SavingHearts” –primul program internaţional de practică în chirurgia cardiovasculară, endovascularăşi cardiologie intervenţională din România, dedicat studenţilor la medicină și medicilor rezidenți.

Programul este iniţiat de Universitatea „Lucian Blaga”din Sibiu în parteneriat cu Spitalul European Polisano, Universitatea din Lund, Suedia şi Institutul de Cercetare Western Vascular Institute, Irlanda.

Mai mult, spitalul din Sibiu a încheiat parteneriate cu centre medicale de prestigiu şi specialişti de renume mondial în domeniul chirurgiei cardiovasculare din șapteţări (SUA, Anglia, Irlanda, Franța, Suedia, etc), în vederea schimbului de know-how medical şi pentru participarea medicilor la diverse intervenţii complexe efectuate pacienţilor români.

Cele două secții din cadrul Spitalului European Polisano dispun de săli de operaţie de ultimăgeneraţie, oferind servicii de maximă complexitate pentru tratamentul bolilor valvulare, a bolilor coronariene şi asigură toată gama de intervenţii ce se pot realiza în sfera cardiovasculară: protezări valvulare, bypassuri aortocoronariene, plastii valvulare, chirurgia aortei toracice, dar şiintervenţii chirurgicale minim invazive precum endoprotezări de anevrism de aortă, înlocuiri valvulare, etc. De asemenea, sfera terapiei endovasculare care este abordată împreună cu colegii din secţia de cardiologie intervenţională se extinde şi la intervenţii periferice, carotidiene, fibroame uterine, abordarea pluridisciplinară fiind în beneficiul pacienţilor.

Din această toamnă, Spitalul European Polisano a reînceput programul național de coronarografie și stentare gratuite, procedurile fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.