PROTEST cu ursuleți de pluș la Sibiu UPDATE/ VIDEO

Știri de Sibiu, 14.10.2016

Sibienii s-au mobilizat pe Facebook si participa vineri la prima manifestare publica in semn de protest pentru modul in care autoritatile au gestionat cazul ursului impuscat.

Piata Mare este locul de intalnire dat de initiatorii protestului, in baza  avizului primit de la Primaria Sibiu pentru 14-16 octombrie, intre orele 18.00-21.00.

UPDATE: Iubitorii de animale isi fac aparitia in centrul istoric, unii cu pancarte, altii cu ursuleti de plus in brate.urs-ok

 

UPDATE: In jurul orelor 18.30, aproximativ 200 de persoane, printre care si multi copii, au ajuns in Piata Mare. Protestatarii vor marsalui pe strazile orasului .

UPDATE: Oamenii vor raspunsuri de la oficiali si stabilirea de reguli clare, pentru a evita astfel de tragedii.

UPDATE: După aproximativ 30 de minute, timp în care s-au organizat, cei aproximativ 200 de sibieni care au iesit in strada au pornit în mars, pașnic, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, cu destinația Prefectura Sibiu.

UPDATE: Pe traseu se aprind lumanari in memoria animalului împușcat si se scandează : ”Mincinoșii!”, ”Vrem proceduri, nu împușcături!”.

UDATE: In fata Prefecturii Sibiu s-a strigat “Demisia!” dupa care cei prezenti au revenIt in numar mult mai mic in Piața Mare a Sibiului, unde sambata vor relua manifestarile.

Organizatorii cer Guvernului demiterea celor care ”nu s-au uitat uman la urs”.

“Nu am vazut ursul, dar mi-ar fi placut să ma uit în mod uman la el. Eu am postat mesajul ca oamenii să se adune, după ce am văzut că nimeni nu a luat o inițiativă de-a ne aduna ideile și de-a vedea ce este de făcut. Consider că , în primul rând , acum este momentul de-a găsi soluții, nu doar de a acuza. Vinovații trebuie să-și recunoască vina. Este treaba Procuraturii să găsească vinovații, este treaba primului ministru și a ministrului de interne să ceară demisia șefilor, daca consideră necesar. Noi considerăm că incompetența nu este un atribut care ar trebui să stea alături de numele unui prefect sau al unui inspector șef. Este părerea mea și, cred, a oamenilor care au venit aici…”, a declarat Cristina Stark, unul dintre organizatorii protestului de la Sibiu.

 

Parte din paticipanții la protestul de vineri seara s-au declarat dezamagiti de numarul mic de oameni care au iesit in strada, comparativ cu cei care s-au declarat sustinători ai mișcării pe Facebook.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Circa 200 de sibieni protesteaza vineri seara in centrul Sibiului fata de autoritatile care au decis sa impuste un urs in oras, transmite StirideSibiu.ro. […]

  2. […] Zeci de protestatari s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Mare din Sibiu, nemulţumiţi de faptul că autorităţile au împuşcat un urs. Oamenii au plecat apoi pe Bulevardul Nicolae Bălcesc, spre sediul Prefecturii Sibiu, potrivit stiridesibiu.ro. […]