Președinta PMP Sibiu: Tăriceanu să își dea DEMISIA!

Știri de Sibiu, 17.10.2016

Avocat de profesie, președinta PMP Sibiu, Diana Popa, este de părere că presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, trebuie să își dea demisia din fucție pe motiv că ultimele sale declarații ”instigă la încalcarea principiului separatiei puterilor în stat” și afectează independența justiției.

Tăriceanu a făcut apel, duminică, la parlamentari să refuze să se mai pronunțe pe cererile DNA până la finalul legislaturii.

”Consider ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, trebuie sa isi dea demisia din aceasta functie in urma apelului acestuia catre parlamentari de a obstructiona orice cerere venita de la DNA. Prin aceasta cerere, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu ( si presedinte ALDE) instiga la incalcarea principiului separatiei puterilor in stat si aduce atingere independentei justitiei, motiv pentru care trebuie sa isi dea demisia”, scries șefa PMP Sibiu pe Facebook.
Declarațiile liderului ALDE au avut reacții rapide din partea CSM.

Drept umare, Șeful Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, a sesizat Inspecția Judiciară în cazul apelului lansat către parlamentari de Călin Popescu-Tăriceanu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.