Sibiul începe colectarea SELECTIVĂ. Termenul pentru declarații, prelungit cu o luna!

Știri de Sibiu, 31.10.2016

Sibiul începe de marti, 1 noiembrie, colectarea selectivă a deseurilor menajere. Din cauza numărului mare de persoane și firme care nu au reusit încă să depună declaratia privind calcularea costurilor, Primăria Sibiu a decis prelungirea termenului limită de completare a declaratiilor cu o lună, potrivit unui anunț făcut luni.

”Direcția Fiscală Locală Sibiu anunță prelungirea termenului de depunere a declarațiilor pentru calcularea taxei de salubrizare până în data de 30 noiembrie. Prelungirea se aplică atât în cazul persoanelor fizice”, se arată în comunicat.

Potrivit statisticilor, pana la data de 31 noiembrie, sibienii au depus cererile de calcul în vederea taxării doar în procent de 70%  iar  în cazul persoanelor juridice  doar 20%.

Pentru a nu intra la penalități un număr mare de consumatori, municipalitatea a prelungit termenul cu o luna.

Cei care nu vor completa formularele nici pana la data de 30 noiembrie vor fi taxati dupa sistemul standard.

”Nedepunerea declarației până la termenul limită va însemna în cazul persoanelor fizice că taxa se va calcula din oficiu, luându-se în considerare că în spațiul respectiv locuiesc patru persoane. În cazul în care o persoană juridică nu depune declarația până la termenul limită, taxa se va stabili din oficiu, estimând o cantitate anuală de deșeuri generate de 12 tone/an”, mai precizeaza primaria Sibiu.
Cum și unde se depun declaratiile

Formularele pentru declaratii se găsesec la Primăria Sibiu (Centrul de informare turistică) sau  în format electronic, pe site-ul Primăriei Sibiu: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/formular/3764.
Instrucțiunile privind modelul de formular care trebuie completat le puteți consulta aici: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/deseuri/3804

Tipărite și completate, declaratiile se deoun în punctul de preluare din sala expozițională a Primăriei Sibiu (Centrul de informare turistică), cu intrare din Piața Mare (intrarea F) sau în punctul de primire din sediul instituției de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera 2 (ghișeele Serviciului Public Asistență Socială)

În format electronic, semnate și scanate, pe adresele:  directiafiscala@sibiu.ro sau salubrizare@sibiu.ro
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.