Lovitură grea pentru DNA și ICCJ: CEDO l-a achitat pe Gutău-primar condamnat cu probe false!

Știri de Sibiu, 09.11.2016

Lovitură grea dată de CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului) justiției din România și DNA. Mircea Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea care a făcut pușcărie în România pentru luare de mită, a fost achitat la CEDO pe motiv că i s-a încălcat grav dreptul la un proces echitabil de către ÎCCJ.

Mircea Gutău a fost condamnat în 2010 la trei ani și șase luni închisoare cu executare iar după mai multi ani a fost achitat la Strasbourg.

Site-ului Lumea Justiției descrie decizia judecatorilor de la Strasbourg din 8 noimebrie  ca fiind o lovitură grea dată Livia Stanciu, cea care l-a condamnat pe Gutău.

”Lovitura napraznica pentru imaginea judecatoarei Livia Stanciu (foto centru), cea care a provocat un imens scandal judiciar la inceputul anului 2010, condamnandu-l in recurs pe primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru luare de mita, dupa ce acesta fusese achitat la fond si la apel pe motiv ca „fapta nu exista”. La cateva luni dupa aceasta decizie controversata, Livia Stanciu a fost numita sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie de Traian Basescu, fiind de notorietate in interiorul PDL rivalitatea politica dintre fostul presedinte al Romaniei si Mircia Gutau. Ei bine, executia primarului din Ramnicu Valcea a fost demascata astazi de Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Judecatorii de la Strasbourg au stabilit, marti 8 noiembrie 2016, ca Mircia Gutau a fost condamnat cu incalcarea dreptului la un proces echitabil garantat de Art. 6.1 din Conventia EDO”, scrie luju.ro

In dosar au fost incriminate și probele în baza cărora a fost condamnat Gutău, stenograma de luare de mita fiind trucată de anchetatori.

Urmare a loviturii primită de la CEDO, se solicită Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar declansarea unei anchete penale impotriva procuroarelor DNA Camelia Sutiman, adjuncta Sectiei a I-a din DNA la acel moment, ajunsa intre timp sefa la PICCJ, si Claudia Rosu, sub aspectul eventualei infractiuni de represiune nedreapta, precum si anchetarea Liviei Stanciu pe baza hotararii CEDO care a stabilit ca aceasta a incalcat drepturile fundamentale ale unui primar in functie, care a fost destituit și dus în arest.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. MihaiS says:

    La puscarie cu Livia Stanciu – arest preventiv 4 ami si apoi sa o judece. Sa-i amuleze pensia monstruasa …ca si ea e un monstru … vezi si cazul Rarinca. Ba iohanis ( da, da cu i mic) trezeste -te. Mai ia si tu niste meditatii de democratie desi nu cred ca se lipeste ceva.

  2. fritz says:

    Ce a ajuns johanis mai nenorocit ca basescu!!!