Cea mai importantă academie de dans din China, pe scena TNRS (FOTO)

Știri de Sibiu, 12.01.2017; 234 vizualizări

Beijing Dance Academy, considerată cea mai importată academie de dans din China prezintă la Sibiu, cu ocazia Anului Nou Chinezesc, un spectacol de excepție dedicat folclorului chinez.

Spectacolul de dans  „Comori folclorice din China” va fi prezentat la Teatrul Național Radu Stanca joi, 19 ianuarie, la orele 19:00.

Producție a instituţiei de învăţământ superior de dans din China, fondată în 1954, evenimentul este organizat cu ocazia Anului Nou Chinezesc, Anul Cocoșului de Foc.

Reprezentația de dans prefațează și sezonul chinezesc de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, 2017, potrivit TNRS.

„Comori folclorice din China” reprezintă o colecție de muzică și dans tradiționale chinezești. Reprezentaţia conţine douăsprezece momente ce îmbină formele tradiţionale de dans din mai multe zone ale Chinei, dar și regiuni din Tibet, Mongolia, Coreea, acompaniate de acordurile instrumentelor muzicale tradiţionale.

”Performance-ul se bazează pe o puternică componentă teatrală, actorii-dansatori transmiţând întreaga emoţie prin mişcare, mimică şi voce, în dorinţa de a împărtăşi spectatorilor bogata moştenire culturală a regiunilor din estul Asiei.Pentru a uni sferele dansului cu cele ale creativității, reprezentanții Beijing Dance Academy au vizitat multe orașe, și au cerut ajutorul localnicilor. Studenții au învățat cele mai răspândite dansuri, cântece, și secvențe muzicale de percuție, au ascultat povești și legende din folclor și au experimentat culturile unice ale diferitelor regiuni. Unele cântece populare sunt interpretate în spectacol chiar de cătreactori”, se arata în comunicatul transmis joi de TNRS.

Accesul publicului la aceste reprezentații se face pe baza biletelor puse în vânzare atât la Agenţia Teatrală de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 17, cât şi online, pe eventim.ro. În limita locurilor disponibile, biletele se pot achiziționa și de la intrarea în sala de spectacol, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentației. Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar pentru cele achiziţionate online se adaugă un comision de 10%.
Răspunde și tu!