Spectacolul “Oedip” se joacă în premieră la Sibiu, în mai

Repertoriul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din  Sibiu se va îmbogăţi în luna mai cu un nou spectacol, „Oedip”, în  regia lui Silviu Purcărete.

Purcărete se reintoarce la tragedia antica greceasca si îl aduce pe scenă, în rolul principal, pe directorul Teatrului Naţional din Sibiu, actorul Constantin Chiriac. Spectacolul este prezentat în avanpremieră in mai, urmând ca premiera oficială să aibă loc în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Silviu Purcarete -foto tnrs

Silviu Purcarete -foto tnrs

Scenariul spectacolului a fost creat de Silviu Purcărete după tragediile lui Sofocle: „Oedip la Colonos” și „Oedip Rege”. Producţia Teatrului Naţional din Sibiu a fost concepută şi ca un proiect de cercetare și se bucură de o traducere nouă din greaca veche a celor două piese.

Din distribuţia spectacolului mai fac parte actorii Ofelia Popii, Diana Văcaru Lazăr, Diana Fufezan, Cristian Stanca, Adrian Matioc, Florin Coşuleţ, Ioan Paraschiv, Eduard Pătraşcu, Pali Vecsei, Emoke Boldizsar, Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu și Cristina Ragos. Proiectul de scenografie pentru acest spectacol poartă semnătura lui Dragoș Buhagiar, iar coloana sonoră este o creaţie originală a directorului muzical de la Disneyland Paris, compozitorul Vasile Șirli.

Cele trei reprezentaţii programate în avanpremieră vor avea loc pe datele de 7, 8 și 22 mai, de la orele 19:00, la sala Teatrului Naţional din Sibiu.

La cererea publicului, Teatrul Naţional din Sibiu programează, de asemenea, în luna mai, patru reprezentaţii speciale pentru mega-producţia „Faust” a lui Silviu Purcărete. Spectacolul se va juca la Hala Balanţa în datele de 9, 10, 18 și 23 mai, de la orele 20:00.

Având cel mai bogat repertoriu de spectacole din România, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu își propune ca prin cele 100 de spectacole active să contribuie la dezvoltarea armonioasă a comunităţii și a industriei culturale românești promovând, totodată, prin turneele internaţionale o mai bună imagine a ţării noastre.
Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă în luna mai 24 de reprezentaţii ce vor aduce în faţa publicului 2215 minute de spectacol.

Programul complet al TNRS poate  fi consultat pe http://www.tnrs.ro/program


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.