Ultima ora: Legea grațierii si OUG de modifiare a Codurilor, ADOPTATE de Guvern

Știri de Sibiu, 31.01.2017

Lovitura de teatru data de  Guvernul Grindeanu marti seara, în ciuda protestelor din ultimele zile.OUG de modificare a Codurilor și Legea gatierii au fost adoptate in sedinta de seara.

Guvernul a adoptat, în ședința de marți, un proiect de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, a anunțat ministrul Justiției, Florin Iordache.

“Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO și în acest sens am adoptat proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor”, a declarat Florin Iordache la Palatul Victoria, potrivit agerpres.ro.

Tot marti seara s-a adoptat si Ordonanța de urgență pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

“Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență, am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament”, a declarat Iordache.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.