Repararea străzilor din Sibiu, “împiedicată” de copaci (FOTO)

Tăierea copacilor de pe străzile unde au început lucrările de repararea sau modernizare a devenit o obişnuinţă în Sibiu. Potrivit Primăriei Sibiu, copacii sunt tăiaţi “pentru a permite lucrările de reabilitare”.

În ultimele zile, pe strada Şureanu, unde se lucrează la înlocuirea conductelor de apă şi se reface înreaga strada, au fost ţăiaţi şase copaci (foto).

copac“Măsura a fost luată pentru că arborii prezentau un pericol pentru lucrările de execuţie,  din cauza rădăcinilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Aceeaşi strategie a fost adoptată de constructorii contractaţi de municipalitate şi pe strada Iezer, unde s-au finalizat deja lucrările de modernizarel. Teii din zonă au fost indepărtaţi şi s-au replantat alţi 14 arbori tineri.

“În toate zonele unde este necesară ţăierea copacilor se crează alveole speciale pentru alţi copaci. La fel şi pe strada Şureanu. Se vor planta, în toamnă, alţi arbori, în locul celor tăiaţi”, a mai precizat purtărorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Lucrările de reabilitare a celor două străzi din cartierul Vasile Aaron presupun reconfigurarea trotuarelor şi crearea de noi locuri de parcare.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. de ce nu se planteaza copaci de-a lungul trotuarelor, strazilor in Sibiu? caci nu mai putem circula din cauza caldurii, pur si simplu ni se face rau, nu mai putem respira. domnilor de la primarie, mai mergeti si pe jos si vedeti situatia cu care ne confruntam. MAI MULT SPATIU VERDE !!