MAI: Sibiul se transformă în capitala muzicii clasice

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt transformă Sibiul, în perioada 24-31 mai, în capitala muzicii clasice.

Cvartetul Borodin, Giuliano Carmignola, Mario Caroli, Tamas Varga, Christian Badea, Dario Bonuccelli, Martin Owen și pe cei mai promițători tineri muzicieni din România se află pe lista primului festival internațional de muzică clasică al orașului, organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică, al cărui președinte este dirijorul de renume internațional Christian Badea. Ariştilor li se va alătura Vlad Maistorovici, compozitorul invitat al Festivalului, Mozart Kammerphilharmonie şi  orchestra în rezidență a Festivalului, formată din muzicieni români și europeni.

Evenimentul va cuprinde concerte simfonice şi concerte camerale care vor avea în repertoriu capodopere ale repertoriului clasic,Mozart, Haydn, Schubert și Beethoven, și ale repertoriului contemporan,Webern, Messiaen și Ligeti.

“Publicul care va participa la evenimentele Festivalului va avea parte de un regal de muzică de cel mai înalt nivel și va contribui la misiunea noastră: sprijinirea tinerilor artiști excepționali să contribuie la progresul valorilor culturale în România și la promovarea unei imagini pozitive a țării peste hotare”, a declarat Christian Badea.

Biserica Romano-Catolică „Sf. Treime” va găzdui cele trei concerte simfonice susținute de Mozart Kammerphilharmonie sub bagheta dirijorului Christian Badea, cu participarea unor soliști de clasă mondială. Pe 31 mai, la concertul de închidere al Festivalului, vor răsuna acordurile impresionante ale Recviemului de Mozart, concert pentru care ansamblului Mozart Kammerphilharmonie i se va alătura Corul Festivalului.

Pe scena elegantă a Salii de concerte a Bibliotecii ASTRA va urca, pentru prima oară în România, legendarul Cvartet Borodin.

Biserica Evanghelică „Sf. Ioan” va deveni spațiul de expresie al generației tinere de artiști (Vlad Maistorovici, Martin Owen și Dario Bonuccelli) și a muzicienilor români remarcabili aflați la începutul unor cariere internaționale — fiind susținuți de Fundație.

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt este organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică, este co-finanțat de către Primăria Municipiului Sibiu și are ca sponsor principal Raiffeisen Bank Romania.
Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt se deschide publicului pentru prima oară, în luna mai 2014, și își propune să devină o nouă tradiție culturală a orașului care va atrage publicul român și internațional.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.