ALERTĂ: Peste 160 de sibieni au ajuns la spital cu înţepături de căpuşe

Peste 160 de persoane, adulţi şi copii, au ajuns în ultimele şase săptămâni spitalele din judeţul Sibiu după ce au sesizat că au fost muşcate de căpuşe, animale a căror înţepătură generează boala Lyme. În urma analizelor de laborator anul acesta au fost confirmate şapte cazuri de Lyme în Sibiu.

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Municipiul Sibiu, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, unde au ajuns, din 17 martie până 24 aprilie, 84 de persoane.
Cele mai multe cazuri, 20,  au ajuns la Urgenţe în perioada 21-24 aprilie, după sărbătorile de Paşti, când mulţi sibieni au petrecut în aer liber, la iarbă verde.

Frecvente au fost solicitările şi în cazul copiilor, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu fiind înregistrate, în aceeaşi perioadă, 40 de cazuri de copii întepaţi de căpuşe. La fel ca şi la adulţi, perioada cea mai încărcată a fost 21-24 aprilie, când 18 copii au fost aduşi de părinţi la medic din cauza căpuşelor.

La nivelul întregului judeţ au fost sesizate şi tratate în total 163 de cazuri de înţepături de la jumătatea lunii martie. După municipiul Sibiu, unde au fost peste 100 de cazuri de adulţi şi copii, a urmat Spitalul din Mediaş, unde au fost semnalate 24 de cazuri.

În anul 2013, în perioada 25 martie- 24 aprile au fost declarate 156 de cazuri de muşcături de căpuşe în judeţul Sibiu.

Potrivit speciliaştilor DSP, de la începutul anului, în urma analizelor de laborator,  au fost confirmate 7 cazuri de Boala Lyme, boală  produsă de bacteria Borrelia Burgdorferi şi transmisă omului prin muşcătura de capuşă .


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.