Tribunalul şi Judecătoria Sibiu îşi mută sediile pe Dumbrăvii. Vezi de ce! (VIDEO)

Judecătoria şi Tribunalul Sibiu îşi schimbă din nou sediile şi revin în zona centrală a oraşului. Angajaţii celor două instituţii îşi vor muta birourile de pe strada Johann Sebastian Bach pe Calea Dumbrăvii, în clădirea unde acum funcţionează “Centrul de Limbi Străine” al Academiei “Nicolae Bălcescu”. Prefectul de Sibiu , Ovidiu Sitterli, susţine că mulţi angajaţi s-au îmbolnăvit din cauza igrasiei din clădire.

Oficialii sibieni susţin că sediile trebuie schimbate din cauză că sediul de pe strada Johann Sebastian Bach, unde funcţionează Tribunalul şi Judecătoria Sibiu, s-a dovedit a fi unul “impropriu” ciupercile şi igrasia cauzând o creştere a îmbolnăvirilor în rândul personalului.

“Condiţiile de lucru acolo sunt improprii, există foarte multe îmbolnăviri profesionale cauzate de diferite mucegaiuri şi amenajările care sunt improprii desfăşurării activităţii serviciului public de justiţie”, a declarat miercuri, în conferinţă de presă, prefectul de Sibiu, Ioan Sitterli.

Astfel, în urma discuţiilor purtate la Sibiu, marţi, între conducerea Ministerului Apărării Naţionale, proprietarul clădirii de pe Dumbrăvii, şi reprezentanţii instanţelor, s-a stabilit punerea la dispoziţie a spaţiului din zona centrală a Sibiului pentru desfăşurarea activităţii Tribunalului şi Judecătoriei.

“Am văzut toată clădirea, am considerat că această este proprie şi bună pentru actul de justiţie, urmând ca Centrul de Limbi Străine să se mute în clădirea învecinată, fost clădire a Finanţelor Publice, care este în conservare”, a mai spus Prefectul de Sibiu.

Conform înţelegerii dintre Ministrul Apărării, Mircea Duşă, şi secretarul general adjunct al Ministerului Justiţiei, Radu Teodorescu, relocarea va fi una temporară, până la finalizarea lucrărilor de pe Calea Victoriei.

Pentru a putea permite accesul angajaţilor Tribunalului şi Judecătoriei în clădirea de pe Calea Dumbrăvii, Centrul de Limbi Străine al Academiei “Nicolae Bălcescu” se va muta în clădirea învecintă.

În fapt, toate demersurile administrative ar trebui finalizate până la data expirării contractului de închiriere pentru clădirea pe de Johann Sebastian Bach.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Camelia Prundaru, a declarat că “în data de 15 iunie expiră contractul de inchriere al celor două instituţii, urmând ca data exactă referitoare la schimbarea locaţiei să fie anunţată”.

În legătură cu cazurile de îmbolnăviri profesionale, reprezentanta Tribunalului Sibiu nu  a făcut  o legătură directă între îmbolnăvirile colegilor, mutarea sediului şi condiţiile de lucru. Ea a specificat că în 2013 s-au îmbolnăvit de pneumonie 20 de anjajaţi, iar în 2014 au fost semnalate alte 17 cazuri.

Tribunalul şi Judecătoria Sibiu s-au mutat în clădirea de pe strada Johann Sebastian Bach la finalul anului 2011, imobilul fiind închiriat de la SC Retezat SA.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. o parasuta ordinara si o politruca incompetenta. asta este madame vilsan. jeg uman