Maraton Sibiu 2017 încurajează colectarea selectivă. START pentru înscrieri!

Știri de Sibiu, 09.02.2017; 206 vizualizări

Fundația Comunitară Sibiu a anunțat joi startul înscrierilor de proiecte pentru Maraton Sibiu 2017, cel mai mare eveniment local de strângere de fonduri, care se va desfășura în data de 27 mai . Organizatorii evenimentului anunță că ediție din acest an va încuraja  proiectele privind colectarea selectivă.

Maraton Sibiu 2017  va reuni 18 proiecte locale, 2 proiecte care vizează comunitățile din Rășinari și Poplaca și o cauză națională. Proiectele pot fi propuse atât de echipe informale (grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică), cât și de organizațiile non-profit (ONG-uri) din județul Sibiu, până în data de 2 martie, ora 23:59.

”În cadrul ediției din acest an a Maratonului dorim să încurajăm proiectele care vizează educația privind colectarea selectivă a deșeurilor în Sibiu, cele care vin cu abordări inovative și inițiativele echipelor informale. Evaluarea și selecția proiectelor vor fi făcute de un juriu imparțial, format din reprezentanți ai comunității sibiene, care vor alege 18 cauze. Alături de acestea, ne dorim să susținem două cauze care vizează comunitățile din Rășinari și Poplaca – puncte incluse în traseul evenimentului. În plus, echipa Fundației Comunitare Sibiu va propune o cauză națională, legată de implicarea civică”, se arata în comunicatul de presă  transmis joi.

SemiMaraton Sibiu a atras in 2016  peste 2500 de persoane care au alergat pentru o cauză , fiind susținuți de peste 3200 de donatori. Fondurile strânse, în valoare de aproximativ 374.400 lei,  au finanțat 20 de proiecte ale organizațiilor non-profit sibiene.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.