Tânărul care i-a “terorizat” pe avocaţi, identificat. E rândul poliţiştilor! (VIDEO)

Tânarul care a băgat spaima în rândul avocaţilor din Sibiu după ce le-a spart cabinetele şi a furat aparatura a fost identificat de politisti cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de luat vederi în timpul spargerii date si la sediul CSU Sibiu, în noaptea de 19-20 aprilie.

politieDin imaginile puse la dispozitia Politiei de conducerea clubului CSU Sibiu, se poate observa strategia facuta de hot si rapiditatea cu care a reusit sa dea spargerea. În urma verificarilor, politistii sibieni au stabilit ca spargerea data de la CSU a fost pusă la cale  de aceeasi persoana care a furat în ultimle trei luni din mai multe cabinete de avocatura din zona centrală a oraşului.

Avocaţii din Sibiu, “terorizaţi” de hoţi. Vezi ce li se întâmplă!

Autorul este un copil de 15 ani din Sibiu crescut de bunică şi ai cărui părinţi sunt plecaţi în străinătate. Aşa cum se poate observa din imaginile surprinse de camerele de luat vedereri montate la Cantina Studenţească, în imediata apropiere a clubului de baschet, tânărul acţionează după un plan bine pus la punct.  Înainte de noaptea spargerii, minorul a intrat în curtea sediului, la 18.03, a analizat zona şi şi-.a pregătit terenul spărgând geamurile cu pietre.

La miezul nopţii acesta revine cu o maşină, însoţit de alte trei persoane. Una rămâne afară, iar laţi doi dau spargerea. La ora 00.05 doua persoane întră în curte, aprind lanterna, iar după aproximativ două minute (00.06) fug cu televizorul şi cu banii furaţi.

În ciuda probelor obtinute, hotul, minor fiind, este în continuare în libertate, pentru că nu răspunde penal pentru faptele comise, spre disperarea politistilor care îl duc în mod repetat la Centrul de Primiri Minori din Sibiu de unde micul infractor reuseşte să fuga cu uşurinţă.

Surse oficiale din cadrul IPJ Sibiu spuncă că, după ce s-a recuperat o bună parte din bunurile furate, tânărul a fost prezentat Comisiei de Evaluare din cadrul Spitalului de Spihiatrie Sibiu pentru a se stabili dacă acesta a avut sau nu discernământ.

Singura măsură pe care o pot lua poliţiştii în acest caz, pentru moment, este internarea într-un centru de îngrijire minori cu regim deschis, precum “Prichindelul”. Demersul nu este insă unul  care poate da asigurări că minorul nu va reveni pe străzi, la furat, întrucât acesta a reuşit de mai multe ori să fugă, reuşind să păcălească personalul de serviciu.

Sibianul a reuşit să-şi treacă în “palmares” 8 furturi din cabinete de avocatură pe care le-a comis în perioada 4 februarie – 17 aprilie, la acestea adăugându-se şi furtul de la CSU. În majoritatea cazurilor sediile nu au fost supravegheate video.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.