Dan Barna despre inițiativa anti-gay: Mai rezolvăm o problemă pe care NU o aveam

Știri de Sibiu, 09.05.2017

Deputatul USR Dan Barna este singurul parlamentar de Sibiu care s-a opus, marți, aprobării inițiativei de revizuire a Constituției potrivit căreia ”familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie”, argumentând că o astfel de legiferare va adânci fractura în rândul societății românești.

La scurt timp după aprobarea initiativei in plenul Camerei Deputaților, deputatul de Sibiu a publicat pe pagina de Facebook intervenția avută în Parlamentul României pe aceasta temă despre care politicienii se feresc să vorbească deschis.

Dan Barna este de părere că România nu-și va schimba nivelul de toleranță iar ideea unui referendum pentru redefinirea Constituției este vazuta ca  ”o problemă pe care nu o aveam”.

”Mai rezolvăm o problemă pe care nu o aveam și mai obținem un răspuns pe care il cunoșteam deja foarte bine…Indrăznește să crezi în Romania…”, este mesajul postat pe Facebook de Dan Barna, care insoteste textul intervenției din Parlament.

Inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei, care este de fapt un vot anti-gay, a fost adoptata marti, in plenul Camerei Deputaților, cu 232 de voturi “pentru”, 22 – “împotrivă” și 13 abțineri. În cadrul grupul USR, din cei 26 de deputați prezenți, 6 au votat DA și 15 NU.

Intervenție Dan Barna- Camera Deputaților: “Stimați colegi,

Este oare modul în care o societate își definește familia important? Fără îndoială că DA.Este familia tradițională o valoare majoră a comunității noastre? Fără îndoială că DA. (Trei milioane au semnat în acest sens)
Este valoarea toleranței și a respectului minorităților o valoare pentru societatea noastră? Fară îndoială că DA.
Respectăm dreptul la inițiativă al cetățenilor însă acest referendum NU rezolvă o problemă ACTUALĂ.

Să fim onești și să ne privim în ochi: Acest referendum forțează cetățenii să pună cele două valori într-o ordine sau alta. Acest referendum adâncește o fractură în cadrul actualei noastre societăți. Nivelul actual de toleranță al societății românești, mult sau puțin, este și va rămâne ACELAȘI.

Grupul Parlamentar USR a exprimat un vot de conștință pe acest subiect votând cu majoritate împotriva acestui “recensământ pentru dezbinare”.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.