Vizită regală la Sibiu: Principesa Muna a Iordaniei și Principesa Margareta

Știri de Sibiu, 15.05.2017

Pregătiri regale la Sibiu, unde Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu o vor însoți săptămâna aceasta pe Principesa Muna al Hussein, mama suveranului hașemit al Iordaniei, invitată de onoare a Universitătii Lucian Blaga.

Foto: romaniaregala.ro

Potrivit Casei Regale a României, viziata va dura doua zile, în perioada  17-19 mai ,  timp în care oaspetele familiei regale, Principesa Muna a Iordaniei, va participa la mai multe evenimente, printre care și ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității Lucian Blaga din Sibiu.

”Principesa Muna a Iordaniei efectuează o vizită oficială în țara noastră. La Sibiu, Alteța Sa Regală va deschide a IX-a ediție a Congresului de Medicină și Farmacie Româno-Iordanian și va primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Lucian Blaga. Congresul se află sub Înaltul Patronaj al Principesei Muna”, anunta romaniaregala.ro.

Potrivit unui proiect de hotărâre al CJ Sibiu, ceremoinia de decernare a titlului academic Prinţesei Muna va avea loc în 18 aprilie, la  Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Prinţesa Muna Al Hussein este mama regelui Abdullah al doilea al Iordaniei și este cunoscută pentru relația apropiată cu România și implicarea în dezvoltarea sistemului medical.

Principesa Muna a sprijinit și patronat mai bine de cinci decenii domeniul învățământului și perfecționării medicale în rândul tinerilor iordanieni și este președintele de onoare al Colegiului de Infirmieri al Universității Mutah din Iordania. Alteța Sa Regală ține conferințe în întreaga lume pe teme legate de educație medicală. Principesa Muna este Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină din Iași și al Universității de Medicină din Târgu Mureș, potrivit romaniaregala.ro.

Principesa Muna al-Hussein a vizitat România pentru prima oară în anul 2006.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Catalin Sandru says:

    Wow ,participă și eterna moștenitoare a nemuritorului sau tată- ” Mad Cow” Margareta împreună. Cu Radu Dudă ,prințul gayilor. Ce oroare pentru sibieni !