Nu mai vor în Cisnădie! Petitie online pentru alipirea Cartierului Arhitecților la Sibiu

Știri de Sibiu, 15.05.2017

Locuitorii Cartierului Arhitecților, zona ridicată în ultimii ani între orașele Sibiu și Cisnădie, continuă actiunile publice și cer printr-o petitie online organizarea unui referendum care să permita alipirea la orasul Sibiu.

Inițiatorul petitiei ”Referendum pentru alipirea Cartierului Arhitecților la Sibiu” sustine ca este benefica alipirea noului cartier orașului Sibiu, chiar daca este ridicat pe pamantul orasului Cisnadie, de care apartine din punct de vedere administrativ-teritorial.

”În ce privește Cartierul Arhitecților, putem spune că dincolo de impozitele pe proprietate, care sunt colectate de Primăria orașului Cisnădie, beneficiile aduse de relocarea tinerilor din alte zone ale țării sunt favorabile Municipiului Sibiu, prin asigurarea forței de muncă atât de necesare în diverse domenii de activitate. Nu mai puțin important, tinerii sibieni au ales achiziționarea unei locuințe în această zonă, dintr-o serie de motive precum mai-sus menționatul raport calitate-preț ori tendința naturală de grupare a familiilor tinere, cu copii, în zone rezidențiale noi, Municipiul Sibiu fiind actualmente oarecum mai „sărac” din punct de vedere al propriei populații tinere”, se arata in petitie.

Dorinta de rupere de Cisnadie este motivata prin ”lipsa de implicare și dezinteresul manifestat de Primăria Cisnădie în rezolvarea necesităților de trai a locuitorilor Orașului Cisnădie din această zonă” și prin ”atitudinea sfidătoare a primarului Gheorghe Huja la adresa locuitorilor acestei zone”.

Petitia de organizare a unui referendum este un ”sondaj pur informativ ”, care nu poate produce alipirea Cartierului Arhitecților la Municipiul Sibiu, ci doar ”urmăreşte strict identificarea opiniei publice, a dorinței populației în eventualitatea înaintării unui demers în acest sens”, mai spun initiatorii.

In cursul lunii aprilie, locuitorii din Cartierul Arhitectilor au lansat o scrisoare deschisa in care atragea atentia asupra peroblemelr din zona si a necesitatii implocarii primăriei Cisnadie.

Citeste si: Scrisoare deschisă : Cartierul Arhitecților, un coșmar urbanistic la doi pași de Sibiu
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.