Cimpean: Anul viitor voi alerga la MARATON pentru cauza noului spital județean!

Știri de Sibiu, 29.05.2017; 210 vizualizări

Președinte Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cimpean, spune că va reveni anul viitor la Maratonul Internațional Sibiu și va alerga pentru  cauza noului spital județean”, investiție ce ar urma să fie făcută în zona Calea Șurii Mici.

Danilea Cimpean a alergat în weekend la Maratonul Internaţional Sibiu 2017 pentru copiii de la Spitalul de Psihiatrie, respectiv pentru introducerea unei televiziuni cu circuit închis care să ofere programe educative copiilor . Cu ajutorul susţinătorilor, echipa de aleratori de la CJ Sibiu a strâns peste 10.000 lei, cat era necesarul, iar planurile de viitor vizeaza noul spital de urgență al Sibiului.

„A fost o experiență extraordinară să particip la maraton alături de atâția oameni dedicați. Vreau să revin și anul viitor și să ne mobilizăm pentru cauza noului spital județean” a declarat președinta CJ la finalul cursei.

Peste 3200 de persoane din Sibiu si strainatate au alergat in weekend pentru 21 de proiecte de dezvoltare comunitara.

Noul spital de urgență al Sibiului urmează să fie ridicat  pe Calea Șurii Mici.  În decembrie 2016 Guvernul a decis transferarea din proprietatea  Agenției Domeniilor Statului (ADS) în domeniul public al județului Sibiu a unui teren de aproximativ 20 de hectare  pentru construirea unei noi unități sanitar.

Condiția principală impusă autorităților județene sibiene este inceperea ridicarii noului spital in maximum 5 ani de la înscrierea în Cartea Funciară, precum și conceperea unei structuri medicale complexe, cu toate specialitățile.

Documentatia tehnica aferenta noului spital a fost primită de la Ministerul Sănătății, aceasta urmand sa fie actualizata in cursul anului 2017. Costurile estimate si cuprinse in bugetul CJ Sibiu pe acest an necesare actualizării documentatiei tehncice pentru noul spital au fost estimate la 900 de mii de lei.

Citeste: Ministrul Voiculescu, sprijin de milioane de euro pentru noul spital din Sibiu (VIDEO)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.