Transilvania Train, peste 600 de euro pentru o călătorie cu trenul la Sibiu

Știri de Sibiu, 05.08.2017

Sibiul se afla pe lista orașelor incluse pe traseul proiectului ”Transilvania Train”, un nou concept turistic lansat in România, care se adresează celor interesați de călătorii și experiențe culturale în Transilvania. Pentru patru zile de calătorie cu trenul prin România, turiștii plătesc intre 650 și 780 de euro de persoană.

Proiectul Transilvania Train se lansează în 31 august, cand  trenul va pleca de la Brașov, pe un traseu ce include orașe precum Sighișoara, Mediaș, Alba- Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș.

”Până în momentul de față un astfel de proiect era imposibil de realizat din cauza lipsei infrastructurii corespunzătoare, însă, prin parteneriatul cu CFR am reușit să punem lucrurile în mișcare. Având în vedere că în România nu există, la acest moment, niciun concept asemănător cu Transilvania Train, l-am dezvoltat dorindu-mi ca, prin această călătorie, să le ofer participanților o experiență unică, o incursiune în cultura transilvăneană de care să-și aducă aminte cu plăcere.”, spune Cristi Pitulice, unul dintre cei trei fondatori ai proiectului.

Trenul privat este compus din  trei vagoane de tip bar-bistro. Cei aproximativ 150 de participanți programati pentru septembrie vor străbate regiuni istorice în Transilvania, avand in program activități precum concertul Filarmonicii din Sibiu din Piața Mică , concertul de orgă la Biserica din Sebeș sau vizita în zona Haferland sau ”Țara Ovăzului”.

Potrivit inițioatorilor, prețul excursiei variază,intre 650 și 780 de euro, in functie de pachetul ales.

”Pachetele includ: transport cu trenul și autocar, respectiv microbuz pe tot parcursul celor 4 zile; 3 nopți de cazare cu mic dejuni nclus în hoteluri de 3 stele (Confort) sau de 4 stele (Premium); prânz și cină conform programului, 2 workshop-uri la alegere în Ziua 2 și workshop-ul gastronomic în Ziua 3, intrările la obiectivele turistice, băuturile și gustările din tren, precum și toate activitățile din tren sau din orașele de debarcare”,se metioneaza in comunicatul transmis de initiatori.

”Transilvania Train” pune la dispozitie grupului trei vagoane de tip bar-bistro, la care este acces permanent, turistii fiind in permanenta insotiti de ghizi. Proiectul a fost lansat de Agențiile de turism Globe 365 și Free Spirit, în parteneriat cu CFR.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Transilvania Train, peste 600 de euro pentru o călătorie cu trenul la Sibiu […]