Bojin: Sibiu Opera Festival 2017 este o ediție a tinerilor artiști de excelență (VIDEO)

Știri de Sibiu, 06.09.2017

Ediţia din acest an a Sibiu Opera Festival, singurul festival de operă din România, este dedicată tinerilor de excelență, peste 500 de artisti din 20 de țări fiind invitați la Sibiu în perioada 15 septembrie – 5 octombrie, a declarat Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

”Festivalul pe care îl organizăm noi de 16 ani încoace este singurul festival de operă din România, la Sibiu, și este organizat de Filarmonica de Stat, care nu are ca specific
muzica de operă. Cu atât mai important, în fiecare an se fac forturi pentru a crea aceasta platformă de manifestare pentru arta muzicală a scenei lirice. (…) Este o ediție a tinerilor artiști, artisti de excelență, pentru că avem invitați în festival ca soliști directori de instituții muzicale, o serie de artisti care sunt în plină ascensiune, din ce în ce mai prezenți pe scena teatrelor lirice din întreaga lume”, a declarat în conferință de presă Ioan Bojin.

Sibiu Opera Festival se deschide cu un spectacol de dans contemporan, ”Peer Gynt”, realizat în colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu.

Una din cele mai așteptate reprezentații ale acestei ediții este opera ”Evgheni Oneghin”, pusă în scenă de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, care implică participarea a peste 200 de artisti.

Filarmonica de Stat Sibiu prezință în ediție din acest an și producții proprii, ”Elixirul Dragostei” și ”Cenușăreasa”, pentru care s-a făcut o selectie specială de artiși care să interpreteze rolurile.

Celebrul concurs de canto ”Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediția IX-a, a atras deja 15 participanți, lista fiind deschisă până în data de 25 septembrie.

Anul acesta nu vor lipsi reprezentațiile speciale dedicate copiilor și ”Take an Opera Break”, care cuprind momente de arii din opere sustinute în spații publice.

Potrivit organizatorilor, cu nici două săptămâni înainte de începerea festivalului, aproximativ 50 la sută din bilete au fost vandute.

Biletele se pot achiziţiona online de pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro, de pe pagina de facebook fb.com/filarmonicaSibiu şi de pe portalul www.kompostor.ro. Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5) se deschide de luni până joi, între orele 12-16.

Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Bojin: Sibiu Opera Festival 2017 este o ediție a tinerilor artiști de excelență (VIDEO) […]