UNIC: Manual de gastronomie pentru elevii din Sibiu

Știri de Sibiu, 11.10.2017; 156 vizualizări

Profesorii Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în colaborare cu cei de la Inspectoratul Școlar Sibiu, lucrează la primul manual de educație gastronomică dedicat elevilor din România, in proiectul pilot fiind incluse doar școli din județul Sibiu.

Proiectul-pilot se derulează în școli din Sibiu și Mediaș, unde, în prezent, profesorii ”evaluează la clasă activitățile propuse, urmând ca la finele lunii octombrie, să se matureze forma definitivă a modulului pedagogic intitulat „Educație în gastronomie”.

Broșura se va publica la finalul lunii noiembrie, în cadrul proiectului ”Educație în gastronomie, în susținerea Regiunii Gastronomice Europene Sibiu 2019”, destinat educarii elevilor.

”Prin elaborarea unor activități specifice gastronomiei și implementarea lor la clase ale ciclului gimnazial și liceal ne propunem accesarea emoțiilor pozitive, schimbarea de atitudine și dezvoltarea creativității pentru tânăra generație. Proiectul-pilot, unic în România, se derulează în școli din Sibiu și Mediaș. Ca urmare a discuțiilor derulate în cadrul workshop-ului privind introducerea activităților gastronomice în învățământul preuniversitar, se va elabora o broșură cu teme dedicate unor activități simple, specifice gastronomiei, ce vor fi coroborate cu tematica inclusă în curricula claselor țintă”, anunță organizatorii.

Broșura gastronomică destinată elevilor din Sibiu este elaborată de un colectiv de cadre didactice de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, respectiv de la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului și Facultatea de Științe Economice, ărecum și de cadre didactice și inspectori de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și de la Palatul Copiilor.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Complexul National Astra.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.