Peste 34 mil. euro pentru  “Drumul de sub munte”, alternativa la DN 1 între Sibiu și Brașov

Știri de Sibiu, 12.10.2017; 187 vizualizări

Şoseaua care leagă 13 localităţi din judeţul Braşov, numită şi “Drumul de sub munte”, şi care poate deveni alternativă la DN 1, între judeţele Sibiu şi Braşov, va fi reabilitată cu fonduri europene, valoarea proiectului semnat joi fiind de 34 de milioane de euro.

Contractul privind reabilitarea „Drumului de sub munte“ a fost semnat, joi, la Consiliul Judeţean Braşov, fiind vorba de şoseaua care porneste din DN1, în comuna Sinca şi continuă până dincolo de oraşul Victoria, la limita cu judeţul Sibiu, în Cârţişoara, drumul către Transfăgărăşan, potrivit zf.ro

Cunoscut sub denumirea de „Drumul de sub munte” este vorba, de fapt, de patru drumuri judeţene, care fac legatura între 13 localitati, arteră care poate deveni o alternativă pentru aglomeratul DN1.

Proiectul de reabilitare pe fonduri euroopene are ca obiectiv principal cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane si presupune şi construirea de trotuare şi amplasarea de staţii de transport public în localităţile traversate de drumul modernizat.

După finalizarea proiectării va fi demarată achiziţia execuţiei lucrărilor şi a serviciului de asistenţă tehnică de supraveghere a lucrărilor, potrivit aceleiasi surse.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.