Romaniacs susține proiectul Rășinariului de reglementare a curselor enduro

Știri de Sibiu, 13.10.2017

Inițiatorii Red Bull Romaniacs, cel mai important raliu de hard enduro din România, desfășurat în Munții Carpați în ultimii 14 ani, susțin proiectul de hotărâre inițiat de Primăria Rășinari prin care se dorește  reglementarea acesului motocicletelor enduro si ATV-urilor pe traseele turistice din munți.

Rășinărenii vor să sanctioneze drastic persoanele sau ghizii montani care nu vor respecta traseele indicate de Primarie, demersul fiind initiat pentru protejarea naturii si a activitații turistice.

Citeste si: Rășinari, localitatea cu regulament pentru ATV-uri. Amenzi pentru distrugerea traseelor turistice!

”Red Bull Romaniacs a militat întotdeauna pentru idea unui cadru organizat al practicării fenomenului enduro, indiferent că vorbim de competiții sportive, activități turistice sau de recreere. De 14 ani, competiția noastră se desfășoară în cadrul unor reglementări ce au apărut în urma unui dialog constant și a unei colaborări foarte bune cu administrațiile locale
Prin urmare, susținem demersul comunei Rășinari de a aduce reglementări suplimentare în acest domeniu. Din punctul nostru de vedere, aceste noi reglementări vin ca un sprijin pentru dezvoltarea turismului enduro în zonă, turism ce aduce sume importante de bani în bugetele comunităților locale și care poate fi un factor important de dezvoltare turistică. Considerăm că un dialog productiv între administrațiile locale sau județene și reprezentanții turismului enduro va contribui la dezvoltarea acestei ramuri turistice. În urma unor reglementări asemănătoare, turismul offroad a relansat economic regiuni importante din multe țări, pe mai multe continente. Sperăm ca prin aceste noi reguli să se asigure un climat propice de dezvoltare a comunității enduro din județul Sibiu”, transmite Andy Fazekas, unul dintre organizatorii competitiei.

Inainte de aprobarea regulamentului pentru motociclete și ATV-uri, la Rășinari se va organiza, in octombrie, o ultima dezbatere publica pe aceasta temă.

Initiativa a prins contur, urmare a apelului lansat in 2015 de ghizii montani din Sibiu cu privire la devastarea potecilor turistice marcate pentru drumeţii montane în judeţul Sibiu de piloţii enduro.

Primăria Rășinari este singura din județ și din țară care ia măsuri pentru protejarea zonelor turistice.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.