Procurorul General al României vine la AFF, pentru un film despre dosarul brățărilor dacice

Știri de Sibiu, 16.10.2017

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, vine la Astra Film Festival pentru un film  despre scandalul brățărilor dacice, dosar la care Lazar a lucrat in perioada cand a fost procuror general al județului Alba Iulia.

Augustin Lazăr va participa marți, 17 octobrie, la proiecția filmului ”Pe urmele aurului transilvănean”, în regia lui Andrei-Nicolae Teodorescu, marți, ora 16:00, la Thalia.

Pe urmele aurului transilvănean este o poveste-thriller ce pune accent pe investigațiile desfășurate vreme de zece ani pe două continente, Europa și America de Nord, după furtul și traficarea unor artefacte arheologice.

”Filmul oferă informații inedite despre traficul de artefacte pe piața neagră internațională, despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări dacice de aur recuperate. La proiecția de marți va participa și Augustin Lazăr, procurorul general al României, cel care a coordonat investigația și a luat urmele aurului dacic furat”, anunta organizatorii festivalului.

Filmul vorbeste despre cele 24 de bratari de aur găsite de un pădurar în Carpații Transilvaniei, în apropierea Sarmizegetusei Regia.

Festivalul de film documentar Astra Film 2017 are loc la Sibiu, în perioada 16 și 22 octombrie.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.