USR către ministrul Stroe: Puteți fi salvatorul sau groparul autostrazii Sibiu-Pitești

Știri de Sibiu, 19.10.2017

Parlamentarii USR i-au transmis noului ministru al Transporturilor, Felix Stroe, într-o scrisoare deschisă, că poate deveni salvatorul sau groparul proiectului autostrazii Sibiu-Pitești, în funcție de abordarea pe care o va alege.

USR-iștii pretind ca ”întind o mână” de ajutor și au elaborat o scrisoare deschisă cu ”sfaturi și sugestii de acțiuni” adresate noului ministru despre care au constatat că nu are ”niciun fel de experiență în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport”

”Autostrada Pitești — Sibiu: proiectul este blocat. Sunteți în postura în care alegeți să fiți salvatorul sau groparul acestui proiect. Se poate face pregătirea proiectului așa cum trebuie pe secțiunile de mijloc, cele cu adevărat grele în Valea Oltului și prin Subcarpați. Pentru a da bine politic, cei din CNAIR vor să lanseze proiectarea + execuția în baza SF-ului din 2008 care nu are studiile geotehnice necesare și multe alte lipsuri identificate de experții europeni în 2013. Este rețeta dezastrului și a unor viitoare blocaje, rezilieri și despăgubiri de plătit. Pe secțiunile din capete sunt probleme cu exproprierile și nu există acord de mediu și nimeni nu lucrează la asta”, este mesajul transmis de liderii URS ministrului Stroe în privința celui mai așteptat proiect al României.

Scrisoarea deschisă transmisa joi face referire la toate sectoarele administrate de Ministerul Transporturilor- aerin, naval, cai ferate și infrastructura rutiera.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.