Peste 2 mil. de euro via Terra Building, pentru repararea strazilor din Sibiu

Știri de Sibiu, 14.11.2017

Firma Terra Building se va ocupa anul viitor de repararea strazilor din Sibiu, contractul pe care l-a obțintut de la Primăria Sibiu fiind de peste 2 milioane de euro pentru 12 luni de activitate.

Contractul a fost definitivat la inceputul lunii noiembrie și va deveni operabil din martie 2018, urmare a unei licittaii organizata în aprilie prin care Primăria Sibiu a semnat un acord cadru pentru întreținerea și reparația străzilor din Sibiu, pe o durată de 3 ani, cu firmele SC Terra Building SRL și SC Comtram SA.

Contractul subsecvent de lucrări în baza acordului cadru s-a atribuit tot prin selectie.

”Încheierea contractului subsecvent a fost însă întârziată cu aproape 50 de zile din cauza unei contestații depuse de unul dintre cei doi competitori. Decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor a desființat această contestație astfel că în data de 10 noiembrie Primăria Sibiu a semnat contractul cu SC Terra Building SRL. Acesta are o valabilitate de un an de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor care se va transmite constructorului în luna martie 2018”, potrivit unui comunicat transmis de Primaria Sibiu.

Valoarea maximă a lucrărilor estimate pentru anul viitor este de 11,4 milioane de lei, plățile urmând să se efectueze în funcție de comenzile efectiv realizate.

Cu banii primiti de la Primarie, Terra Building ar urma sa faca reparații pe carosabil și trotuare, să schimbe complet covorul asfaltic pe suprafețe mai extinse, reparatii gropi și reparații cu caracter de urgență a defectelor apărute.

De asemenea, contractul include reparațiile la straturile de bază ale străzilor, repararea trotuarelor, a bordurilor și a pavajelor din piatră cubică sau piatră de râu, repararea pavajelor din parcările amenajate cu grile înierbate, întreținerea străzilor de pământ rămase în Sibiu, precum și aducerea la cotă a gurilor de canal și de scurgere.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.