Bucătăria traditională, atracția Sibiului la Târgul de Turism. Ce găsesc vizitatorii!

Știri de Sibiu, 14.11.2017

Standul Sibiului la Târgul de Turism al României, ce va avea loc în perioada 16-19 noiembrie la Romexpo, aduce anul acesta in atentia publicului mancarea traditionala servita in zona Sibiului. Standul va fi animat de demonstrații culinare cu produse specifice zonei și susținute de doi tineri bucatari deveniti ambasadori ai Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Preparatele sibienilor Alin Barabancea și Daniel Joarză vor putea fi degustate de vizitatorii targului la standul 54 din hala C2 a pavilionului Romexpo.

”Aceștia vor pregăti sesiuni de gastronomie urbană cu servirea a patru preparate de tip fingerfood: mămăligă cu păstrăv afumat, sfeclă roșie coaptă cu cremă de brânză de capră, limbă de vită cu gem de măceșe și plăcintă de mere. Gastronomia rurală va fi reprezentată prin preparate specifice din județul Sibiu (brânză de burduf, telemea de vacă, slănină și cârnați de Mangalița, zacuscă și murături), servite de către producători locali. Pentru copii și pentru persoanele cu necesități dietetice speciale organizatorii au pregătit o sesiune de degustare de produse savuroase, dar adaptate”, anunta Primaria Sibiu.

La standul Sibiului, reprezentat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, se vor distribui și materiale informative despre programele de cultură gastronomică derulate de regiunea Sibiu în 2017 și cele planificate pentru 2018 și 2019.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Bucătăria traditională, atracția Sibiului la Târgul de Turism. Ce găsesc vizitatorii! […]