1 Decembrie fără paradă militară la Sibiu. Program!

Știri de Sibiu, 24.11.2017

Sibienii vor sărbători anul acesta Ziua Națională a României pe ritmuri de muzica polulară sau muzică simfonică, pe durata întregii zile de 1 Decembrie fiind programate concerte, expoziții de tehnica militara, precum și o defilare a Gărzii de Onoare a Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”.

Spre deosebire de anii precedenți, celebra paradă militară nu mai este prevazuta în program, pe Bulevadrul Corneliu Coposu urmand sa se faca doar parada Gărzii de Onoare iar seara să se organizeze retragerea cu torţe a trupelor pe strazile orasului.

Manifestările de 1 Decembrie de la Sibiu sunt organizate de Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” și Instituția Prefectului Județul Sibiu.

Intrarea este libera la spectacolele susţinute de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii-Sibiului” la Sala Transilvania si la cel al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Program 1 Deecembrie 2017:

900 Onor înaintașilor Marii Uniri
Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel (Biserica dintre brazi), str. Reconstrucției, nr. 17
1000 – 1100 Ceremonie depuneri de coroane la sediul fostului Consiliu Dirigent din Transilvania, Str. Nicolae Bălcescu nr. 6.
1100 – 1300 Defilarea gărzii de onoare și a trupelor, B-dul Corneliu Coposu
Expoziție de tehnică militară, parcare Teatrul Național „Radu Stanca”
Standuri de prezentare armament și tehnicămilitară
Cercul Militar, Bulevardul Victoriei nr. 3–5.
1200 Muzeul Asociaţiunii ASTRA – „150 de ani de la înființarea Bibliotecii Academiei Române” – expoziție de documente din colecțiile speciale ale Bibliotecii Astra Sibiu, Biblioteca Judeţeană Astra – Str. Gh. Bariţiu nr. 5.
1230 Expoziţie fotodocumentară și proiecții de film – Cercul Militar Sibiu
Bulevardul Victoriei nr. 3–5.
1500 Spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii-Sibiului”, Sala Transilvania, Str. Octavian Goga nr. 1.
Spectacol televizat – accesul este liber şi permis până la ora 1445, în limita locurilor disponibile.
1700 Retragere cu torţe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică, Cercul Militar-Sala Transilvania-Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”
Itinerar: Bd.Victoriei – Bd.V.Milea – str.Someșului – str.Școala de Înot – str. Nicolae Olahus – bd.V.Milea – bd.Mihai Viteazul – str.Nicolae Iorga – str. Revoluției
1900-2030 Concert simfonic susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Sala Thalia, str. Cetăţii nr. 3 – 5
Accesul este gratuit, pe baza invitațiilor ridicate anterior de la sediul Filarmonicii, în limita locurilor disponibile.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.