„Twenty Shades of Music”, recital unic de flaut şi chitară la Thalia

Știri de Sibiu, 24.11.2017

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare, doi dintre cei mai apreciaţi și activi muzicieni români, concertează marți, 24 octombrie, la Sala Thalia din Sibiu, în cadrul turneului de lansare a CD-ului „Twenty Shades of Music”.

O propunere unică pentru piața muzicală din România, combinația sonoră perfectă de flaut și chitară aduce în prim plan exotismul, nuanţele subtile, emoţiile primare conținute în muzica Americii Latine şi a Balcanilor, de la Istoria tangoului de Astor Piazzolla la Dansurile româneşti de Bela Bartok, de la muzica populară braziliană la cea macedoneană.

Twenty Shades of Music reprezintă o adevărată jubilație a muzicii, fiecare dintre cele 20 de dansuri fiind o explozie de melodie și ritm, de senzualitate și exuberanţă.

Biletele pentru cocert se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Preţul unui bilet este de 20 lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare au cântat pentru prima dată împreună în 2006, cu ocazia recitalului ce a comemorat 10 ani de la moartea compozitorului japonez Toru Takemitsu.

De-a lungul timpului, cei doi muzicieni au susţinut peste 70 de recitaluri împreună, atât în ţară, cât şi peste hotare, cu un repertoriu ce porneşte de la muzica barocă şi ajunge la muzica contemporană. Muzica interpretată de cei doi a putut fi audiată în sălile de concerte ale Ateneului Român, Filarmonicii din Timişoara, Filarmonicii din Ploieşti, Academiei Regale de Muzică din Stockholm, la Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu” de la Tescani și la Palatul Suţu, Festivalul „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”

Ion Bogdan Ştefănescu -prim flautist al Filarmonicii „George Enescu” şi solist al Filarmonicii „Banatul”, Timişoara, are o activitate concertistică susţinută, atât în postură solistică, cât şi ca membru în diverse formaţii camerale precum Trio Contraste, Profil, cvintetul ”George Enescu” , duo flaut – harpă alături de Ion Ivan Roncea sau duo flaut-pian alături de pianistul Horia Mihail în cadrul turneelor naţional „Flautul de aur” şi „Flautul fermecat”. În 2006 a înființat ansamblul Barock Orchestra al cărui solist şi dirijor este.

Costin Soare apare în proiecte solistice precum turneele naţionale „De la Bach la Beatles”, „Nocturne şi dansuri”, „Muzica în Palatele României”, fiind implicat şi în diverse formaţii camerale, cea mai cunoscută fiind cea în care apare alături de mezzosoprana Claudia Codreanu. Este primul chitarist român care lansează un CD (2014) cu înregistrări inedite la noi (Bach, Britten, Takemitsu), fiind interesat de interpretarea şi promovarea muzicii contemporane pentru chitară; este director artistic al „Serilor de chitară”, festival internaţional în cadrul căruia concertează instrumentişti de top din întreaga lume.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.