CJ Sibiu: Două drumuri și Neurologia de la Județean, reabilitate cu 31 mil. euro

Știri de Sibiu, 06.12.2017

Consiliul Județean (CJ) Sibiu anunță semnarea contractelor de finanțare pentru reabilitarea Secției de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu și a două drumuri județene – DJ 107 B Păuca-Alămor-Mândra-Slimnic și DJ 106 T Ocna Sibiului- Topârcea. Investiția, în valoare de peste 31 milioane de euro, se face prin finanțarea obținută în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Valoarea fondurilor nerambursabile contractate cu Ministerul Dezvoltării Regionale, depășește 143 milioane de lei, cu o co-finanțare din bugetul județului Sibiu de aproximativ 9 milioane de lei, potrivit unui comunicat transmis miercuri de CJ Sibiu.

”În condițiile în care veniturile la bugetul județului sunt foarte limitate, atragerea de fonduri nerambursabile în județ este extrem de importantă pentru noi. De aceea Consiliul Județean Sibiu are în vedere cu prioritate alocarea în bugetul anului viitor a sumelor pentru co-finanțarea necesară derulării acestor proiecte, aprobate deja prin hotărâri de către consilierii județeni”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Reabilitarea Sectiei de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este considerata prioritară pentru sectorul sanatate. Prin program se aloca 29.425.527 lei, din care aproximativ 18 milioane lei se vor investi în reabilitarea clădirii, iar restul sumei va fi destinată dotărilor. Secția deservește anual peste 2000 de pacienți carevor beneficia de condiții și dotări mai bune.

50 km de drum județean

Pentru reabilitarea DJ 107 B Păuca-Alămor-Mândra-Slimnic s-au alocat PNDL 88.913.948 lei iar pentru DJ 106 T Ocna Sibiului- Topârcea – intersecție DJ 106 G (Ludoș), s-a bugetat investitia cu 25.473.222 lei.

Potrivit CJ Sibiu, ”Celelalte două contracte vizează modernizarea a două drumuri județene, pe un total de 50 de kilometri”.

”Drumul județean DJ106T Ocna Sibiului-Topârcea-Ludoș are o importanță deosebită pentru comunele din zonă, deoarece scurtează legătura directă cu municipiul Sibiu cu circa 20km și decongestionează traficul de pe DN E81 și DJ107B. Pe lângă aducerea carosabilului la standardul unui drum modernizat corespunzător se vor realiza şi lucrări conexe care vizează în principal sistemul de captare-evacuare a apelor precum și refacerea podului care traversează râul Rîura în localitatea Topârcea. Trei poduri vor fi reabilitate și pe DJ 107 B Păuca-Alămor-Mândra-Slimnic”, mai informeaza CJ Sibiu.

Termenele de execuție a lucrarilor sunt de 3 ani de la data începerii
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.